Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da çizgi romanın tek adresi

Bursa’nın tek çizgi roman dükkanı Çizman, teknolojiye rağmen 7’den 70’e müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2018 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2018 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da çizgi romanın tek adresi

Bursa’nın tek çizgi roman dükkanı Çizman, teknolojiye rağmen 7’den 70’e müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Pirinç Han’da 15 yıldır çizgi roman satan Levent Ertuğrul, dünyadaki ve Türkiye’de çizgi roman sektörünü değerlendirdi. 1990 ve 2000’lerde ilginin azaldığını dile getiren Ertuğrul, teknolojinin gelişmesine rağmen her yaştan okuyucuların olduğunu dile getirdi.

Çizman isimli dükkanında sadece çizgi roman sattığının altını çizen Levent Ertuğrul, “2003’den beri buradayım. Bursa’da sadece çizgi roman dükkanı olarak yok ama çizgi romanları sağda solda bulabileceğiniz yerler var. Çizgi romana ilgi, aslında Türkiye üzerinden bakarsak 90’larda filan böyle baya bitmişti. Ondan sonra yavaş yavaş yükselişe geçmeye başladı. Dünyada bu anlamda ilgi azaldı diyebiliriz. Çizgi romana ilgi duyanlar Türkiye’de çıkan tüm çizgi romanları burada bulabilirler. Yurt dışından da çizgi roman getiriyoruz. Orijinal yani İngilizce bulabiliyorlar" dedi.

Türkiye’de çizgi roman 1990’larda ve 2000’lerde durduğunu dile getiren Ertuğrul, "1960-1970’lerde hatta 1950’lerde hakikatten Türkiye’de ciddi çizgi romanlar çıkıyormuş. Kaliteli çizgi romanlar çıkıyormuş ki bir nesil bunlarla büyümüş. Elime geçen çizgi romanlara da bakıyorum. Hakikatten bu konuda şanslı olduklarını söyleyebiliriz. Televizyonda, diziler ve filmlerinde çok etkisi oluyor, onlar sayesinde çizgi roman yavaş yavaş yükseliyor" diye konuştu.

Ertuğrul, her yaştan müşterilerinin olduğuna dikkat çekerek, "Benim dükkanımın müşteri sınırı 15 ile 65 yaş arası diyebilirim. 30 yaşın üstündeki okurlar daha çok İtalyan romanlarını okuyor. Cevdet Bey, 65-70 arasında yaşı vardır ama çocukluğundan beri okuyor ve çizgi romanlar ilgili muhabbet yapınca böyle gözlerinin parladığını görebilirsin. Askerlik anılarını anlatıyor. Oralarda çizgi romanla ilgili neler yaptığını söylüyor. Bunlar çok keyifli şeyler. O çocukluk ruhunu kaybetmemesi bu anlamda çok güzel" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.