Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 750 Araç, Yusuf Bebek İçin Toplandı

Bursa’da modifiyeli araç tutkunları, spastik engelli 15 aylık Yusuf Kayra bebeğin tedavisi için birlik oldu. Çevre illerden de gelen yaklaşık 750 araç, Yusuf bebek için toplanarak, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.Bursa’da...

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da modifiyeli araç tutkunları, spastik engelli 15 aylık Yusuf Kayra bebeğin tedavisi için birlik oldu. Çevre illerden de gelen yaklaşık 750 araç, Yusuf bebek için toplanarak, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.
Bursa’da yaşayan Büşra-Fatih Taş çiftçi 15 ay önce erken doğumla dünyaya gelen ve Yusuf Kayra ismini verdikleri çocuklarının 6 ay önce spastik engelli olduğunu öğrendi. Asgari ücretle çalışan çift, kendilerine yardım için çalmadık kapı bırakmadı. Çiftin yardım çağrısını duyan modifiyeli araç tutkunları, sosyal medya üzerinden çağrıda bulunarak yardım kampanyası başlattı. İstanbul, Manisa, Balıkesir ve Yalova’nın da aralarında bulunduğu çevre illerden gelen yaklaşık 750 araç, Buttim otopark alanında toplandı. Makbuz karşılığı yapılan yardımlarla aileye destek eli uzatan araç tutkunlarına sosyal medyada düzenlenen kampanyayı duyan vatandaşlar da destek oldu. Camilerde de duyurulan kampanyaya katılan araçların üzerinde ‘Bugün Yusuf bebek için çalışıyoruz’, ‘Her şey Yusuf için’ yazıları dikkat çekti.
“KENDİ ÇOCUKLARIYMIŞ, KENDİ KARDEŞLERİYMİŞ GİBİ DAVRANIYORLAR”
Yapılan desteklerden ötürü kendisini çok mutlu hissettiğini ifade eden anne Büşra Taş, “Eskiden kendimi sahipsiz hissediyordum, oğlum için çaresiz kalıyordum. Şu an o kadar mutluyum ki. Diğer şehirlerden de oğlum için geldiler. Hiçbir kan bağı, kimseyle bir akrabalığı olmamasına rağmen kendi çocuklarıymış, kendi kardeşleriymiş gibi davranıyorlar oğluma. Bursa Modifiyeciler Derneği bu projeyi düzenledi. Arabalarının üstüne oğlumun fotoğraflarını astılar. Kimse ‘var, yok’ demeden herkesin bir katkısı oldu. Hatta Yıldırım’da bir okulda ilkokul öğrencileri, 37 lira para toplamışlar. Onlara çok teşekkür ediyorum. O gün aç kalmak uğruna 1’er lira da olsa 37 lira göndermişler. O parayı hiçbir zaman harcamayacağım. Onlara çok teşekkür ediyorum. İyileşeceğine inanıyorum. Oğlumun tedavisi için lütfen bize yardımcı olsunlar” diye konuştu.
Baba Fatih Taş ise, “Projeyi yapan herkese teşekkür ederim. Yardım yapan herkesten Allah razı olsun. Oğlum inşallah iyileşecek yardımlardan dolayı. Spastik özürlü ve kasları kasılıyor. Hücrelerinde eksiklik var, komut veremiyor. Kök hücre tedavisi için uğraşıyoruz” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN BİRLİK OLMAK”
Yardım kampanyasına destek olan bir vatandaş ise, “Bugün bir çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu camide hoca efendi söyledi. Biz aslında ilik nakli için kan mı verilecek diye düşünüyorduk ama maddi yardımmış. Biz de elimizden geldiği kadarıyla yardım ettik. Önemli olan burada çok olmak, birlik olmak” dedi.
“ASIL ZENGİNLİK BURADA”
Projeyi düzenleyen isimlerin başında gelen Yüksel Ceylan da, “Sadece modifiye araçlarının Bursa’da sosyal projeye nasıl destek verdiğini göstermek için toplanmış bulunmaktayız. Ekonomik savaşların yaşandığı günümüzde bir cana kıyılmasın. Kayra bebeğimiz 15 aylık ve kök hücre nakline ihtiyacı var. Burada da önemli bir maliyet var. Biz bunu sağlayamayabiliriz ama ülke geneline yayılmasını istiyoruz. Bir insanın fabrikasının olması zenginliğini göstermez, asıl zenginlik burada. İnsanlar 10 kuruşuyla, 1 lirasıyla, 50 lirasıyla yurdun çeşitli yerlerinden buraya gelerek sadece bir bebeğin bundan sonraki hayatına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu projeye destek veren Bursa Park Modifiye Derneği başta olmak üzere tüm derneklere teşekkür ediyorum. Zengin insanlara seslenmek istiyorum. Kurduğunuz fabrika sizin zenginliğiniz değil, bu çocuğun bir adım ileriye atması daha büyük bir zenginliktir” diye konuştu.
Kök hücre tedavisi için yaklaşık 115 bin TL paraya ihtiyacı olan aile, paranın toplanmasının ardından tedavi için Tayland’a gidecek. Yusuf bebek için Bursa Valiliği’nin izniyle resmi yardım hesabı açılırken, yardım etmek isteyen vatandaşlar “TR16 0001 2009 2950 0001 0521 52” nolu IBAN numarasına para gönderebiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.