Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa’da 5,6 şiddetinde deprem senaryosu

Bursa’da afet durumunda koordinasyonun sağlanması için 5,6 şiddetinde deprem senaryolu gerçeleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’da 5,6 şiddetinde deprem senaryosu

Bursa’da afet durumunda koordinasyonun sağlanması için 5,6 şiddetinde deprem senaryolu gerçeleştirildi.

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ’saha ve masa başı’ planlı deprem tatbikatı yapıldı. Bursa’da gerçekleşebilecek 5,6 şiddetindeki bir deprem senaryosu üzerine kurgulanan tatbikatta, Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) uygulamaları Bursa Valisi İzzettin Küçük tarafından yerinde denetlendi. Senaryo gereği gerçekleşen depremin ardından enkazdan yaralılar başarıyla kurtarıldı.

Muhtemel afeti göz önünde bulundurarak hizmet grupları arasında koordinasyonun sağlanmasını hedeflediklerini belirten Vali İzzettin Küçük, "Afete hazırlık, afet durumunda yapılacaklar ve afet sonrasında yapılacak konularla alakalı AFAD teşkilatımızın ve ilimizdeki en önemli destekçileri kamu kurumlarının mevcut durumlarını yerinde görme fırsatı bulduk. Bursa, 1. derece deprem bölgesinde. Daha önce de çevresinde birçok deprem yaşandı. İnşallah hiç deprem yaşanmaz. Ama bizim görevimiz depreme hazırlıklı olmaktır. Bugünkü deneyimimizde hazırlığımızın derecesini gördük" dedi.

Kamu kurumlarının ve STK’ların ciddi manada eğitimli personal ve araç gereç hazırlıkları olduğuna sevindiğini belirten Küçük, "Güçlü bir teşkilatımız var. Bu tatbikatta varsa eksikliklerimizi gidereceğiz. Bu şehrin başına inşallah hiçbir zaman böyle bir afet gelmez. Ama biz yine hazırlıklı olalım. Ben tatbikatta emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Saha tatbikatına Bursa AFAD Arama ve Kurtarma Birliği’nin koordinesinde UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Bursa İtfaiye Arama Kurtarma, Organize Sanayi Bölgesi İtfaiyesi, BUSKİ Arama Kurtarma, EÜAŞ Arama Kurtarma, DSİ Arama Kurtarma, BURSAGAZ Arama Kurtarma, Türk Telekom Arama Kurtarma, Yıldırım, Osmangazi, Nilüfer, Gürsu, Kestel belediyeleri ekipleri, BOSCH, TOFAŞ, Asil Çelik Arama Kurtarma, Bursa AKUT, Bursa İHH, ASKUT, Mavi Keyif, Gemlik Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG), TRAC ve Uludağ Radyo Amatörleri Derneği ekipleri katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.