Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'yı fırtına vurdu! Meteoroloji'den uyarı...

Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 5 derece ölçülüyor. Fırtına etkisini göstermekte. Havanın çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esiyor. Sıcaklık yarın 7 derece olacak, hafta sonu daha da yükselecek.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'yı fırtına vurdu! Meteoroloji'den uyarı...

Olumsuz hava koşulları Bursalıları zor durumda bıraktı. Trafik tıkandı, yola çıkan vatandaşlar yetersiz altyapı sebebiyle zor anlar yaşadı.

Havanın çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve özellikle kentin yüksek kesimlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esiyor.

Sıcaklık yarın 7 dereceye çıkacak ancak gece saatlerinde termometreler eksi 1 dereceye kadar inecek.

Bursa'da hafta sonuysa sıcaklıklar nispeten artıyor.

Cumartesi 12, pazar 13 derecelik hava sıcaklığı tahmini yapıldı. Her iki gün de yağış öngörülmedi.

Kış turizminin gözdesi beyaz cennet Uludağ'da kar kalınlığı 116 cm olarak ölçüldü. Zirvede bugün ve önümüzdeki pazar, pazartesi kar yağışı etkisini sürdürmeye devam edecek. Sıcaklık gece eksi 12 dereceye iniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), batı kesimler ile zamanla iç bölgelerde kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden esecek rüzgarın; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde beklenen yağışların, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Antalya'nın doğusunda kuvvetli yer yer çok kuvvetli sağanak (21-50 yer yer 51-100 kg/metrekare), Doğu Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde yer yer yoğun kar (21-50 cm), Düzce'nin Kaynaşlı, Gölyaka, Yığılca ve Çilimli ilçelerinde yer yer kuvvetli kar (10-20 cm) şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, bölgenin doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.