Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Valisinden Gözlük Testi: "İçmeden Sarhoş Yaptı Bizi Bu Gözlük"

Bursa Valisi ve Belediye Başkanı trafik kazalarında emniyet kemeri takmanın önemini ve alkolün kazalar üzerindeki etkisini gösteren simülasyon aletlerini uygulamalı olarak test etti. Alkol etkisi yapan gözlüğü takan Vali Münir Karaloğlu ve...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Valisinden Gözlük Testi: "İçmeden Sarhoş Yaptı Bizi Bu Gözlük"
Bursa Valisi ve Belediye Başkanı trafik kazalarında emniyet kemeri takmanın önemini ve alkolün kazalar üzerindeki etkisini gösteren simülasyon aletlerini uygulamalı olarak test etti. Alkol etkisi yapan gözlüğü takan Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe önlerinde sabit duran topa vurmak isteyince zor anlar yaşadı.
10 yılda araç sayısı yüzde 68 artan Bursa’nın büyüme sürecinde oluşan araç trafiği ve oluşabilecek sorunlarına çözümlerin üretildiği Bursa Trafik Çalıştayı ikinci gününde de çalışmalarına devam etti.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, çalıştay sonrası Bursa Gaz tarafından trafik kazalarında emniyet kemeri kullanımı ve alkollü direksiyon başına geçmenin sakıncalarına dikkat çekmek için Merinos AKKM bahçesine kurulan standı gezdi. Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , 5 kilometre hızla takla atan aracın içinde emniyet kemeri takan sürücü ile takmayan sürücünün kaza anında yaşadıklarını bire bir gözlemledi.
EMNİYET MÜDÜRÜNÜN ZOR ANLARI
İlk stantta, 5 kilometre hızla takla atan bir aracın içerisinde emniyet kemeri takan bir sürücü ile takmayan sürücünün başına gelebilecekler anlatıldı. Mekanizma üzerine bağlı takla atan otomobile heyetten kimse binmek istemeyince otomobile Bursa Trafik Şube Müdürü bindi. Otomobilde uzun süre ters vaziyette duran emniyet müdürü dışarıya çıktığında sunum yaparken bir hayli zorlandı. Trafik Şube Müdürü, "Emniyet kemerini takmak sadece 3 saniye sürüyor. Ölümlü kazaların bir çoğu emniyet kemeri takılmadığı için oluyor. Ben uygulamalı olarak test ettim. Emniyet kemerini takmadığım zaman kendimi arka koltukta buldum. Tüm vatandaşlarımızı kemer takmaya davet ediyorum" dedi.
ALKOL ALMADAN SARHOŞ GİBİ OLDULAR
Bir diğer stantta alkollü direksiyon başına geçen sürücünün görüş kabiliyetini gösteren simülasyon gözlüklerini takan Vali Münir Karaloğlu, hemen önünde yerde duran futbol topuna vurmak istedi. Ancak başarılı olamadı. Yerde 3 adet futbol topu gördüğünü belirten Vali Karaloğlu, "İçmeden sarhoş yaptı bu gözlük bizi" diyerek espri yaptı. Daha sonra gözlükleri takan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de futbol topuna vurmayı bir türlü başaramadı. Altepe de, "Ben en iyisi kafayı çekmeyeyim. En güzeli alkol kullanmamak" dedi.
Öte yandan, Bursa Gaz’ın her sene farkındalık oluşturmak için sosyal sorunlara dikkat çekici bir dizi organizasyonlar yaptığını dile getiren Bursa Gaz İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlusu Yunus Alınca ise emniyet kemeri ve trafik güvenliği eğitimlerine tüm personellerinin zorunlu olarak katıldığını, bu eğitimler sayesinde tüm çalışanlarına emniyet kemeri kullanılmadığı taktirde oluşabilecek olumsuzlukları gösterebildiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.