Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa trafiğine 80 milyon liralık TEDES sistemi kuruluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafikte insanların ciddi manada hissedeceği düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "2018 yılı sonuna kadar Bursa’daki trafik meselesini yüzde 40 azaltmayı hedefliyoruz. Her köşe başına...

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2018 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2018 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa trafiğine 80 milyon liralık TEDES sistemi kuruluyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, trafikte insanların ciddi manada hissedeceği düzenlemeler yapacaklarını belirterek, "2018 yılı sonuna kadar Bursa’daki trafik meselesini yüzde 40 azaltmayı hedefliyoruz. Her köşe başına görevli dikemeyiz. Ama 80 milyon liraya mal olacak Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’ni hayata geçiriyoruz. Bu yıl 20 milyon lira yatırım yapacağız" dedi. Başkan Aktaş, kentsel dönüşüm konusunda 200’e yakın sitede yaşayanların mağdur olduğunu hatırlatırken, kimsenin mağdur olmaması için tek tek inceleme yaptıklarını bu hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüşeceğini bildirdi.

İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulunan Başkan AKtaş, yeni kavşak ve yatırımlarla trafik sorunun ortadan kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti. 2019 yılında yapılacak seçimlere 15 aylık bir süreç olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnsanların şikayet ettiği bazı konular var. Bnlarında başında trafik geliyor. Biz öyle iyileştirmeler yapmalıyız ki, insanlar bunları ciddi hissetmelidir. Normal şartlar altında 10 kilometrelik bir mesafeyi çok rahat bir seyirde 6-7 dakikada gelmeniz gerekiyor. Ancak onu yarım saatte geliyorsanız bir sıkıntı var demektir. Bizde bunu iyi seviyelere çekmeye çalışıyoruz. 6-7 dakika olmayabilir ama en azından 10 dakika olunması gerekiyor” dedi.

"Ulaşım için üst düzey danışmanlık alıyoruz"

Toplu taşımada bile sıkıntıların olduğuna dikkat çeken Başkan Aktaş, “S plakalardan tutun da raylı sisteme, özel halk otobüslerinden minibüslere kadar birçok parametre var. Biz bununla ilgili üst düzey bir danışmanlık alıyoruz. Biz bir taraftan acil eylem planı uygularken, bir taraftan da 2019 vizyonunu ortaya koymaya çalışıyoruz. Bizim şu anda yaptığımız çalışmalar küçük dokunuşlardır. Bunlarla birlikte denetimleri daha da sıklaştıracağız. Ayrıca, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) kurulması gerekiyor. Bununla alakalı yapılması gereken yatırımın bedeli 80 milyon. Biz bunun 20 milyonluk kısmını bu yıl gerçekleştireceğiz. Mükemmel yollar ve kavşaklar yapabilirsiniz. Ancak kural ve kaidelere uyulmadığı sürece, hiçbir zaman 100’de 100 etki vermez. Bizim bunun için her cadde ve sokakta birilerini bekletmemiz mümkün değil. Ama kuracağımız bilimsel ve sistem yöntemleriyle çok rahat sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin 2018 yılı sonuna kadar trafikteki keşmekeşliği yüzde 40 oranında çözmek olduğunu ifade eden Aktaş, “Yoğun olan saatleri daha iyi kullanarak şehrin trafiğini daha akıcı hale getirmek istiyoruz. Biz tedbirlerimizi almaz isek, örneğin Acemler’de bizleri daha yoğun ve sıkıntılı günler bekliyor. Hastane, stadyum, alışveriş merkezleri ve yeni konutları düşündüğünüzde içinden çıkılmayacak bir hal alabilir. Bursa’nın kavşaklarını ve şerit genişletmelerini ele aldık. Şehrin kör noktalarını ve sıkıntılı bölgelerini açmanın derdi içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

“Kentsel dönüşümde kimsenin mağdur olmaması için tek tek inceleme yapıyoruz”

Bursa genelindeki kentsel dönüşüm konusunda 200’e yakın sitede yaşayan insanların mağduriyeti olduğunu ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kimsenin mağdur olmaması için ise tek tek inceleme yaptıklarını söyledi.

Bursa’da şu anda onlarca beklemede ve binaları yıkılmış durumda 200’e yakın sitenin olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Onlarla alakalı bu hafta Çevre Şehircilik Bakanlığı ile görüşeceğim. Bir de bunun için yeni Bursa kentsel dönüşüm yol haritasını yazıyoruz. "0,50 emsal" diye bir takıntımız yok. Sıfır emsal ile geçecek yerler de olabilir. 0.80 emsal de verilebilir. Biz tamamen dönüşümle alakalı ada bazlı çalışmalıyız. Bin metrede 2 bin metrede kentsel dönüşümü asla konuşmuyoruz. Şu an mevcutlarla alakalı görüşmelerimiz olacak” dedi.

Kimsenin mağdur olmaması için tek tek çalışma yürüttüklerinin altını çizen Aktaş, “3 merkez belediye başkanı ile görüştükten sonra, CHP ve MHP meclis üyesi de dahil 9 komisyon üyesi ile madde madde sorunları ele alıyoruz. Raporumuz hazırlanmış olacaktır. Bundan sonra yapılacak kentsel dönüşüm bize ait değil, Bursa’nın ortak aklı ile hareketiyle yapılmış bir çalışmadır. Bunun içerisinde akademik odalardan tutun da STK’lara kadar görüşleri yer alacaktır” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.