Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'nın meydanı için geri sayım başladı

Bursa’nın merkezinde son yıllarda çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi’ni yaptığı kamulaştırma ve yıkımlarla temizleyen Osmangazi Belediyesi, burada hayata geçireceği meydan projesi ile Bursa’nın çehresini değiştirmeye...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'nın meydanı için geri sayım başladı

Bursa’nın merkezinde son yıllarda çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi’ni yaptığı kamulaştırma ve yıkımlarla temizleyen Osmangazi Belediyesi, burada hayata geçireceği meydan projesi ile Bursa’nın çehresini değiştirmeye hazırlanıyor.

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin 4’üncü büyük ili olmasına rağmen gerçek bir kent meydanına sahip olmayan Bursa’nın kanayan yarasına “Osmangazi Meydanı” projesi ile merhem olacak. Toplam 40 bin metrekare alanda yapılacak olan projenin hayata geçmesiyle birlikte Bursa’nın tam merkezinde çöküntü alanı haline gelen Santral Garaj Bölgesi yerini kente vizyon katacak bir meydana bırakacak. Dev proje için bu güne kadar bölgede toplam 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Yapılan yıkımlar ile bölgede toplam 22 bin 500 metrekarelik alan elde edildi. Osmangazi Belediyesi, kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yaptı. Yapılan yıkımlar sonucunda bölgeden yaklaşık 40 bin ton moloz çıkartıldı. 2000 kamyon kullanılarak molozların atılmasıyla birlikte bölge proje için hazır hale getirildi.

Osmangazi Meydanı projesi, kent merkezindeki otopark sıkıntısına da çare olacak. Meydanın altına 4 katlı ve 1500 araç kapasiteli bir otopark inşa edilecek. Bu proje ile Bursa’ya nefes aldıracak bir sosyal donatı alanını kente kazandıracak olan Osmangazi Belediyesi, aynı zamanda trafiğin yoğun olduğu bölgedeki otopark sıkıntısını da çözmüş olacak.

‘Şehirler Meydanlarıyla Anılır’ sloganıyla kent dinamiklerinin ve vatandaşların fikrine başvuran Osmangazi Belediyesi, önerileri ortak bir paydada toplayarak herkesin beğenisini kazanacak bir proje hazırladı. Gerek yeşil alanları, gerekse zengin sosyal alanları ile gece gündüz yaşayan bir alan haline dönüşecek Osmangazi Meydanı, Türkiye’nin en güzel meydanlarından biri olacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Meydanı’nın Bursa halkının uzun yıllardır beklediği bir proje olduğunu ifade ederek, “Defalarca söylediğimiz gibi bizim bölge için bir hayâlimiz var, projemiz sadece bir meydan projesi değil. Hedefimiz, meydanın kuzeyindeki Ulubatlı Hasan Bulvarı’na batçık yaparak alt ve üst mahalleleri birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Projemiz ihale aşamasında, 2019 yılının dikkat çeken şehircilik projesi ‘Osmangazi Meydanı’ olacak “dedi.

“Bursa gibi büyük bir kente yakışmayan, çöküntü alanı haline gelmiş bölgeye kazandıracağımız meydan ile örnek bir şehircilik yatırımını hayata geçirmiş olacağız” diyen Başkan Dündar, “hemşehrilerimizin beklentileri bizim için öncelik arzediyor, projeyi bu beklentiler ışığında hazırladık ve Bursa’mıza en kısa sürede kazandırmak için harekete geçtik” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.