Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa mehteri Avrupa’yı fethetti

Fransa’nın Lyon ve İngiltere’nin Londra şehirlerindeki festivallere Bursa Mehter Takımı damga vurdu.Lyon şehrinde geçtiğimiz günlerde Türk Kültür Festivali düzenlendi. Açılış töreninde Türk Milli Marşı ile birlikte Fransa Milli Marşını...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa mehteri Avrupa’yı fethetti

Fransa’nın Lyon ve İngiltere’nin Londra şehirlerindeki festivallere Bursa Mehter Takımı damga vurdu.

Lyon şehrinde geçtiğimiz günlerde Türk Kültür Festivali düzenlendi. Açılış töreninde Türk Milli Marşı ile birlikte Fransa Milli Marşını çalan mehter takımı, Fransızların gönlünü fethetti. Türk kültürünü birinci elden tanıtmak ve kültürlerarası köprü kurmak maksadıyla düzenlenen festival, mehter takımı konseriyle başladı. Marşlar, Türkler ve Fransızlar tarafından da hayranlıkla dinlendi. En büyük alkışı ise, “Türkiyem” ve “Türkler Geliyor” marşları aldı. Festivale bu yıl katılan Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibi de katılarak büyük takdir topladı.

Fransa’dan Bursa’ya dönen mehter takımı, bir gün sonra ise İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Süleymaniye Kültür Merkezi ile Anadolu Toplum Derneği tarafından Londra’da bu yıl 11’ncisi düzenlenen Anadolu Kültür Festivali’ne katılan Bursa Mehter Takımı büyük ilgi gördü. 40 farklı çadırda Anadolu Türk kültürünü tanıtan faaliyetlere yer verilen festival boyunca her gün iki konser veren mehter takımı, her kesimin takdirini topladı.

Bursa Mehter Takımı Başkanı Mesut Özkeser, "Tarihi Bursa Mehter Takımı olarak Lyon’da festivale katıldık. Fransa ve Türk marşlarını çaldık. Bu durum herkesi memnun etti. Ayağımızın tozuyla 1 gün sonra da Londra’ya gittik. Açık havadaki festivalde ekibimiz her gün iki sefer konser verdi. Gösterilen ilgi bizleri memnun etti. Gelecek yılki festivallere de şimdiden davet aldık" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.