Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da tarihi handa 'çelik kapı' tepkisi

Bursa’da 2’nci Beyazıt tarafından 1508 yılında yaptırılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki Pirinç Han’a gidenler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına dönüyor. Restore edildikten sonra aslına uygun bir şekilde kullanılan hanın...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da tarihi handa 'çelik kapı' tepkisi

Bursa’da 2’nci Beyazıt tarafından 1508 yılında yaptırılan Cumhuriyet Caddesi’ndeki Pirinç Han’a gidenler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına dönüyor. Restore edildikten sonra aslına uygun bir şekilde kullanılan hanın 7 odasına çelik kapı takılması tepkilere sebep oluyor.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Pirinç Han’ın üst katına çıkan vatandaşlar şok oluyor. Üst kattaki iş yerlerinde 6 çelik kapının kahverengi, yeni takılan bir kapının ise beyaz renkte olması sebebiyle tarihi Pirinç Han’ın tarihi dokusu bozuluyor. Takılan çelik kapılarla tarihi hanın dokusunun bozulduğunu ve çirkin bir görüntü oluştuğunu söyleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Handa dükkan işleten Sultan Keskin, "Çelik kapılar tarihi hanın dokusuna aykırı. Beyaz kapı renginden dolayı çok tepki alıyor. Hanın içerisinde 6 tane daha çelik kapı var. Onlar renk itibariyle çok göze batmadığı için o kadar dikkat çekmedi. Rengi beyaz değil de dokuya uygun bir şey olsaydı belki bu kadar dikkat çekmeyecekti. Teslim zabıtlarında yapılacak herhangi bir değişikliğin Anıtlar Kurulu’ndan izin almak şartıyla yapılabileceği hükmü var. Ama o yazıyı dikkate almadan çelik kapı takan arkadaşlarımız var" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.