Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da ’Süslü kadınlar’ caddeleri çiçeğe çevirecek

Bursa’da bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen “Süslü kadınlar” 24 Eylül Pazar günü bisiklet turu gerçekleşecek.Bursa’da ikincisi düzenlenen ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde eş zamanlı olarak...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da ’Süslü kadınlar’ caddeleri çiçeğe çevirecek

Bursa’da bisiklete olan farkındalığın arttırılması amacıyla bir araya gelen “Süslü kadınlar” 24 Eylül Pazar günü bisiklet turu gerçekleşecek.

Bursa’da ikincisi düzenlenen ve Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde eş zamanlı olarak Türkiye’deki 50 şehirde gerçekleşecek bisiklet turu, saat 17.00’de Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastanesi alanından başlayacak. İlk kez 2013 yılında İzmir’de başlayan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği, yoğun ilgi görünce süreç içinde birçok şehre yayılarak bu yıl 50 merkeze ulaştı. Etkinlikle ilgili oluşturulan sosyal medya sayfasında, bisiklet turunun herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket tarafından düzenlenmediği vurgulanarak, kar amacı güdülmediğinin ve hiçbir ücret alınmayacağının altı çizildi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun, gönüllü kadınların yaptığı farkındalık etkinliği olduğu belirtilen açıklamada, "Amaç daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekmektir. Farkındalık oluşturmaktır. Kadın sokağa çıkarsa dünya değişir. Ayrıca tüm dünyada bilinen Otomobilsiz Kentler Gününe de dikkat çekmek istiyoruz. Tur için kayıt gerekmiyor, bisikletinizi ve kendinizi süsleyip gelin. Tur yavaş ve kısa mesafedir. Tur için bisiklet getirmek kişilerin sorumluluğudur" denildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.