Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kış lastiği uygulaması 16 Aralıkta başlıyor

Bursa’da ticari araçlar için kış lastiği mecburiyeti 16 Aralık itibariyle başlıyor.Bursa Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası yollarda ve şehir içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kış lastiği uygulaması 16 Aralıkta başlıyor

Bursa’da ticari araçlar için kış lastiği mecburiyeti 16 Aralık itibariyle başlıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası yollarda ve şehir içinde yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, "Bursa ili genelinde kış lastiği uygulaması 16 Aralık tarihinde başlayıp, 1 Mart itibariyle son bulacak. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler yapılacak. Kış lastiği kullanmayanlar için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu´nun 65/A maddesinde belirlenen para cezası uygulanacak" diye uyarıda bulunuldu.

Sürücülere, kış öncesi araç bakımlarını yaptırmaları gerektiği konusunda da hatırlatmalarda bulunan yetkiler, “Çekici zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz konulması kesinlikle ihmal edilmemelidir. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.