Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da kayıp dağcı için 6 ay sonra yeniden arama çalışmaları başladı

Bursa Arama Kurtarma (bakut) Ekibi, Çiğ Altında Kalan Dağcı Mustafa Kemal Karakoç'u (27) Bulmak İçin 6 Ay Sonra Babalar Gününde Arama Çalişmasi Başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2019 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2019 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da kayıp dağcı için 6 ay sonra yeniden arama çalışmaları başladı

Bursa Arama Kurtarma (BAKUT) ekibi, çığ altında kalan dağcı Mustafa Kemal Karakoç’u (27) bulmak için 6 ay sonra Babalar Günü’nde arama çalışması başlattı.

Demirkazık Dağı’nın Eznevit mevkisinde 2 Aralık 2018’de tırmanış yapan dağcılar Mustafa Kemal Karakoç ve Hilal İşcan, çığ altında kaldı. İşcan, 1 gün sonra kurtarılırken, yapılan aramalara rağmen Karakoç’a ulaşılamadı. Hava şartları sebebiyle ara verilen arama ve kurtarma çalışmalarına 6 sonra tekrar başlandı.

Dağcı Mustafa Kemal Karakoç’un acılı babası Mehmet Karakoç’a hayati bir haber vermek için çalışma başlatan BAKUT ekibi, 5 metreye ulaşan kar tabakasını kaldırmaya çalışıyor. Ekibe bölgede bulunan dağcı Yusuf Biltekin ve Adem Tırpancı da yardımcı oluyor. Dağcıların çığ altında kaldığı bölge ve harita da rota çalışmaları titizlikle yapılıyor.

Dedektörlerle yapılan çalışmaların devamında testere ile kesilen kar kütleleri taşınarak Karakoç’a ulaşılmaya çalışılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.