Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Kapalı Çarşı bir hafta daha kapalı...

Bursa'da Koronavirüs kapsamında bünyesinde 4 bin dikkan bulunan tarihi kapalı çarşı bir hafta kapatma kararı almıştı. O süre bir hafta daha uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2020 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Kapalı Çarşı bir hafta daha kapalı...

HABER: BURHAN KAYA

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne alınan, 700 yıldır ticaretin kalbi olarak bilinen 450 dönümlük Bursa Hanlar Bölgesi'nde bulunan Kapalı Çarşı, Kozahan ve Uzun Çarşı, bir hafta süreyle kapanmıştı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında çarşı esnafı verdiği dilekçe Bursa Valiliği tarafından onaylanarak tarihi çarşı bir hafta kepekleri indirmişti.

Bu çalışmalar kapsamında tedbirlerin yoğunlaştığı Türkiye'de Bursa Kapalı Çarşı Yönetimi esnafa yeni bir mesaj göndererek sürenin bir hafta daha uzatıldığını duyurdu.

Bursa Kapalı Çarşı Yönetimi mesajında şu ifadelere yer verdi.

"Ülkemizde de tehlikeli sınırlara dayanan bu salgının daha da yayılmasını önlemek her vatandaşımızın görevi olduğu gibi kendimizi, çalışanlarımızı, aile büyüklerimizi ve çocuklarımızı bu salgında korumak başlıca görevimizdir. Bu amaç ile iş yerlerimizi 6 Nisan Pazartesi gününe kadar kapatma kararı alınmıştır." denildi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.