Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Hayvanat Bahçesi’nde 23 Nisan coşkusu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde düzenlenen ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kutlaması, eğlenceli ve coşkulu anlara sahne oldu. Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin oluşturduğu 50 kişilik dans grubu, sergilediği hareketlerle büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da Hayvanat Bahçesi’nde 23 Nisan coşkusu

Hayvanat bahçesinde renkli görüntülerin yaşandığı şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasıyla başladı. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü Nermin Sığırcı’nın çocukları ve aileleri selamlamasının akabinde sahneyi alan Büyükşehir Belediyesi bando takımı, çaldığı marşlarla alandakileri coşturdu. Etkinliğe katılan 1. Murat İlkokulu dans ekibi, ‘erik dalı’ şarkısıyla birbirinden farklı hareketlerde bulundu. Aynı ekip, ‘Antep yöresinden’ derleme danslarla kendilerini izleyenlere hareketli dakikalar yaşattı. 1. Murat İlkokulu korosu ise söylediği parçalarla ortamı şenlendirdi. Kutlamaların en ilgi çekici anı ise, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu dans ekibinin sahneyi almasıyla yaşandı. Tamamı miniklerden oluşan 50 kişilik dans ekibi, senkronize hareketlerle izleyenleri büyüledi. Hayvanat Bahçesi’ndeki 23 Nisan coşkusuna katılan öğrenciler ve aileleri, gösterilerin ardından yine aynı alan içerisinde bulunan Türk Köyü’nü ziyaret etti. Bayram neşesinin doruğa çıktığı günde çocuklar gönüllerince eğlenirken, veliler de çocuklarının mutluluklarını fotoğraf çekerek paylaştı. 23 Nisan Şenliği’nin sonunda devekuşu yumurtalarını boyayarak kolye yapan öğrenciler, fayton gezisi ve sokak oyunları ile unutamayacakları bir gün yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Nermin Sığırcı, günün anlam ve önemini ifade ettiği konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği bir armağandır. Çocuklarımız, geleceğimiz, yıldızımız ve mutluluğumuzdur. Çocuklarımız barış, umut ve kardeşliği temsil etmektedir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.