Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da gözleri görmeden tek başına 60 yıldır...

Bursa’da, iki gözü görmeden 60 yıldır çarşıda ticaret yapan Hüseyin eser, sattığı eşyaları ve paraları dokunarak tanıyor.Çocukken babasının düşmanları tarafından hazırlanıp eline verilen bombanın patlaması sonucu 12 yaşında...

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da gözleri görmeden tek başına 60 yıldır...

Bursa’da, iki gözü görmeden 60 yıldır çarşıda ticaret yapan Hüseyin eser, sattığı eşyaları ve paraları dokunarak tanıyor.

Çocukken babasının düşmanları tarafından hazırlanıp eline verilen bombanın patlaması sonucu 12 yaşında iki gözü âmâ olan Hüseyin Eser (75), tarihi kapalı çarşıda 60 yıl önce açtığı ve lastik, iğne, tırnak makası ve çeşitli eşyalar sattığı tezgâhını gözleri görmeden işletiyor. Her gün 5 kilometre ötedeki evinden kendi kendine dolmuşa binerek kapalı çarşıya gelen Eser, senelerdir aynı yerde bulunan tezgâhını açıyor. Sabahtan akşama kadar iki gözü görmeden satış yapan Eser, müşterilerin sorduğu ürünleri dokunarak tanıyor, fiyatlarını söylüyor. Müşterilerin verdiği paraları yine dokunarak ona göre para üstü veriyor. Eser, kendini kandırmak için para yerine kağıt parçası vermek isteyenleri dokunarak hemen anlıyor. Gözleri görmemesine rağmen evinden tek başına gelip tezgahında satış yapan 75 yaşındaki Eser’i bütün çarşı esnafı tanıyıp çok seviyor. Müşterilerin yoğun olduğu zamanlarda esnaflar yardımına koşuyor. Hüseyin Eser, yaptığı işle herkesin takdirini kazanıp gençlere örnek oluyor.

60 yıldır çarşıda esnaflık yaptığını ifade eden Hüseyin Eser, "Tezgâhımda iğne, lastik, makara, tırnak makası ve çaşitli eşyalar satıyorum. Ellerim o kadar alıştı ki lastikleri ellerimle işaretlediğim yerde ölçüyorum. 5, 10 ve 20 liraları ayrı cebime koyuyorum. Dokunduğum zaman tanıyorum. Her gün dolmuşla gidip geliyorum. Yaptığım satışlar gününe göre ve çarşının yoğunluğuna göre değişiyor. Gözlerimi 12 yaşımda kaybettim. Babamın düşmanları, hazırladıkları, içinde taş dolu bombayı bana arkadaşımın eliyle verdirdi. Bombayı elime aldığım gibi patladı, içinden çıkan taşlar gözlerimi parçaladı. 12 yaşından itibaren görmüyorum" dedi.

35 yıldır çarşıda esnaflık yapan Mehmet Güler, "Hüseyin amcamız 60 yıldır burada satış yapıyor. Görmediği halde el alışkanlığıyla her şeyi tanıyor. Dokunarak bütün ürünlerin fiyatını bilir. Biz de Hüseyin amcamıza sıkıştığı zaman yardım ederiz" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.