Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da ‘7 Güzel Adam’a vefa gecesi

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Edebiyat Ödülü’nü alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türk Edebiyatı’nın Ağabeyi’ olarak nitelendirdiği Öykü ve Deneme Yazarı Rasim Özdenören, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) düzenlenen programda 7 Güzel Adam’ı anlattı. Özdenören, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı konferansta’ ağırlıklı olarak Yazar Nuri Pakdil ile yaşadığı anılara değindi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2019 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa'da ‘7 Güzel Adam’a vefa gecesi

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce organize edilen ‘Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları’ adıyla gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören etkinlikte Özdenören, salona Başkan Alinur Aktaş ile birlikte girdi. 2 bine yakın kişinin katıldığı konferansta moderatörlüğü, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Akif Hayta ile Yazar Asım Gültekin yaptı. Etkinlik başlangıcında, Türk Edebiyatı’nın son temsilcileri olarak kabul edilen 7 Güzel Adam’a dair tanıtım filmi de yayınlandı.

Başkan Aktaş: Gençler gözbebeğimiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin geleceğe her açıdan hazırlıklı nesil olarak yetişmeleri yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Hedeflerinin medeniyet bakiyesi temelinde, milli ve manevi kültür değerleriyle donanmış gençleri 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hazırlamak olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Aynı zamanda geleceğin teminatı olan gençlerimizin kişisel, bedensel, sosyal, kültürel ve manevi olarak her anlamda gelişimine katkı koymak istiyoruz. Asım’ın Nesli Gençlik Buluşmaları projemizi de bu düşünceden hareketle hayata geçirdik. Bizler ne kadar sizin geleceğinizi hazırlamakla sorumluysak, sizler de kendi geleceğinizi en sağlam temeller üzerine inşa etmekle yükümlüsünüz” dedi.

Ölenlere rahmet, kalanlara ‘ömür’ temennisi

Başkan Aktaş, konferansta çok kitap okunması tavsiyesinde bulundu. Eser ve fikirleriyle Türkiye’nin düşünce dünyasını zenginleştirenleri iyi tanımak, onlardan azami derecede istifade etmek gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, “Örneğin bizler, ‘7 Güzel Adam’ diye anılan Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Akif İnan, Erdem Bayazıt, Alaaddin Özdenören ve Rasim Özdenören gibi değerlerimizin eserleriyle düşünce dünyamızı şekillendirmeye çalıştık. En son geçtiğimiz ay Nuri Pakdil’i de uğurladık. Bugün 7 Güzel Adam’dan geriye sadece Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören kaldı. Vefa duygumuzu ifade etmek için hazırladığımız bu güzel organizasyonda değerli üstadımız Rasim Bey, 7 Güzel Adam’ı anlattı. Evet, 7 Güzel Adam’ın her biri Türk edebiyat ve düşünce tarihinde önemli etkiler bıraktı. Rahmetli Cahit Zarifoğlu’nun da şiirinde dediği gibi onların biri ‘kan’, biri ‘aşk’, biri ‘yar’, biri ‘bela’, biri ‘dağ’ biri de ‘sofra’ gördü ve gereğini öğrendi. Aramızdan ayrılan güzel adamları rahmetle anıyoruz. Allah, Üstad Sezai Karakoç ve Rasim Özdenören’e uzun ömürler versin” diye konuştu.

Özdenören, geceyi anılarla zenginleştirdi

Başkan Aktaş’ın konuşmasının ardından, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Akif Hayta ile Yazar Asım Gültekin yönetiminde konferansa geçildi. Öykü ve Deneme Yazarı Rasim Özdenören, konuşmasının başlangıcında, düzenlenen program nedeniyle Başkan Aktaş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Konferansa ‘Yazar Nuri Pakdil ile tanışmasını anlatarak’ başlayan Özdenören, Devlet Planlama Teşkilatı’nda devam eden mesai arkadaşlıklarına ve sonrasında yaşanılan hatıralara değindi. Pakdil’i özetleyen iki kelimenin ‘ilke ve sıkı düzen’ olduğunu vurgulayan Özdenören, ‘7 Güzel Adam’ diye tabir edilen Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Akif İnan, Erdem Bayazıt ve Alaaddin Özdenören ile ilgili anılarını anlattı, değerlendirmelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günün anısına Rasim Özdenören’e üzerinde Bursa minyatürlerinin işlendiği tablo hediye etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.