Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Cumhuriyet Savcısından FETÖ’cü komutanlara sert uyarı

Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı komutanlarına seslenerek, "Ey ülkeyi kaosun ve işgalin kıyısına getiren emperyalistlere hizmet eden yerli işbirlikçiler, sağa sola kaçmaya gerek yok....

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı komutanlarına seslenerek, "Ey ülkeyi kaosun ve işgalin kıyısına getiren emperyalistlere hizmet eden yerli işbirlikçiler, sağa sola kaçmaya gerek yok. Gelin teslim olun. Kanun karşısında yaptıklarınızın hesabını verin. Ey cuntacılar yatacak yeriniz yok" dedi.
Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, mesleki internet sitesi adalet.org üzerinden açıklamalarda bulundu. Köyde çoban bile olamayacak kişilerin paşa yapıldığını öne süren Kaya, 2010’dan beri cemaat tehlikesine karşı hakim ve savcıları uyardığını ifade etti. Firari komutanlara ‘biraz mert olun’ diyen Kaya, şu açıklamayı yaptı:
“Gerçekten size her türlü imkanı sağlayan ülkeniz için ne yaptınız? Devletin en üst makamına gelmiş insan olarak kime hizmet ediyorsunuz? Ülkenin şan ve şerefi böyle mi korunur? Yaptıklarınız Mehmetçiğe yakışır mı?”
“Kaçmayın adam gibi ortaya çıkın”
Örgüt üyelerine seslenen Kaya, “Kaçmayın, adam gibi ortaya çıkın! İnandığınız bir dava varsa sonuna kadar savunun. Niçin silahlı darbe girişiminde bulunduğunuzu anlatın bizde öğrenelim. Türkiye bir hukuk devletidir. Artık hesap vakti geldi. Topluma maddi ve manevi olarak çok büyük zarar verdiniz. İnsanlara yaşattığınız bu hain ve şiddet içeren olaylar yüzünden insanları tedirgin ettiniz. Bir birine güvenlerini yok ettiniz, psikolojisini bozdunuz. Toplumu tam paranoyak yaptınız. Mehmetçiğin adını kirlettiniz. Ülkemizi rezil ettiniz” dedi.
“Ey cuntacılar yatacak yeriniz yok”
Cuntacılara yatacak yerleri olmadığını vurgulayan Kaya, “Ey ülkeyi kaosun ve işgalin kıyısına getiren emperyalistlere hizmet eden yerli işbirlikçiler, sağa sola kaçmaya gerek yok. Artık seçiminizi yapın. Kimseyi yanıltmayın. Gelin teslim olun. Kanun karşısında yaptıklarınızın hesabını verin. Ey cuntacılar yatacak yeriniz yok! 15 Temmuz’da ne olduğunuzu gördük” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.