Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Bilim Şenliği Başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak 5. Bilim Şenliği, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın iştirakiyle...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda 6-7-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak 5. Bilim Şenliği, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın iştirakiyle başladı.
TÜBİTAK, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Milli eğitim Bakanlığı, Kuark &ijital, CLK Uludağ Elektrik, Eker, Emko ve Pırlant tarafından desteklenen “Çevre ve Enerji’’ başlıklarının ana temasını oluşturduğu THY Bursa Bilim Şenliği’nde bilime gönül veren 7’den 70’e herkes Merinos Park’ta buluştu. 4 farklı kategoride 50 proje adını finale yazdırmayı başardığı şenlikte bin liradan 16 bin liraya kadar değişik ödüller verilecek. Yıllar yılı Türkiye’de bilimin ışığında olmak ve bilim insanı yetiştirmek gibi bir hedefi ortaya koyanlar olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, “Yeni yeni Türkiye’de bilim adına yapılan çalışmaları görmek mümkün. 2002’den sonra Türkiye’de bir çok şey değişti. Bilimdeki ilerlemeler da farklı bir noktaya geldi. Bu konuda bizlerin de katma değer yapmamız lazım. Ar-Ge çalışmaları yapmamız lazım. Yani askerimizi, polisimizi, korucularımızın kullanmış olduğu aletleri kendimiz üretmemiz gerekiyor. Türkiye milli piyade tüfeğini üretmek istediğinde, ‘siz tüfeği üretmeyin, mermi yapın. Biz size tüfeği veririz’ dendi. Uçak fabrikası yapılacaktı. Ancak tencere fabrikasına çevirdiler. Bize ’Bunları siz yapamazsınız’ diyorlar. Yaparız ve biz bunu yapacağız. Bu millete biz güveniyoruz. Hedeflerimize bu ülkenin gençleri ile bu ülkenin çocukları kendileri geliştirmesiyle ulaşacağız” dedi.
Geçtiğimiz yüz yılda sanayinin çok belirgin bir rol üstlendiğini ifade eden Ala ise, “Önümüzdeki yıl bilişim çağı olacak ve yeni keşiflerin çoğu olacak. Üretim faktörleri arasında en başta bir şeyi erken piyasaya erken sürmektir. Kim olduğu önemli olmayan kişiler, ürettiği ürünleriyle dünyaya hükmediyor. Biz istiyoruz ki, bu ülkeye, şehrimize insanlar gelsin. Kendi zihinlerinde ne varsa onu ortaya koysun. Ama bunun en güzel adresi üniversitelerdir. Bunun için gerekli kaynakları da ayırıyoruz. Ama karşılığında özgür düşüncenin, hüzünlerin ortaya koyduğu eserleri de görmek istiyoruz. Buraya gelenlerden yüzde 1’i gerçekten çalışsa ve Türkiye’de dünyada olmayan bir şeyi üretse ülkeyi havalandırır. Biz işte böyle bir şeyden bahsediyoruz” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından protokol ve bakanlar statları gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.