Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bursa Bıçakçılığı Tarihi” Kitabının Korsanını Bastılar

Bursalı araştırmacı yazar Murat Kavaklı tarafından kaleme alınan “Bursa Bıçakçılığı Tarihi” adlı eserin korsanının basıldığı iddia edildi.Murat Kavaklı, yazdığı Bursa Bıçakçılığı Tarihi isimli kitabın korsanının basıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Bursa Bıçakçılığı Tarihi” Kitabının Korsanını Bastılar
Bursalı araştırmacı yazar Murat Kavaklı tarafından kaleme alınan “Bursa Bıçakçılığı Tarihi” adlı eserin korsanının basıldığı iddia edildi.
Murat Kavaklı, yazdığı Bursa Bıçakçılığı Tarihi isimli kitabın korsanının basıldığını ileri sürerek, “Konusunda Türkiye’de ilk ve tek olan bu kitabın 1. baskısı 2007 yılında Osmangazi Belediyesi tarafından yapıldı. Yurt içinde ve yurt dışında eserin dağıtımı yapılamadığı ve eserin mevcudu tükendiği için 1. baskının korsanı basıldı. Korsan 1. baskıda dış kapak karton değil, çok incedir, bükülür. Orijinali bükülmez. Korsan kitapta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin fotoğrafı siyah- beyaz, orijinalinde renkli. Korsan kitapta 2. sayfada kitabın kimliği; yani basıldığı yer, yıl, matbaa gibi bilgiler yok. Eserimin korsanı basıldığı için gerekli mesajı almış oldum. Kim bu işi yapmışsa emek çekmiş, İstanbul’da Hasırcılar Çarşısı’nda gördüm ve bir tane de ben aldım” dedi.
Bu eserde 1500’den fazla Bursa bıçakçısının isminin yazdığını ifade eden Kavaklı, “Yüzlercesinin fotoğrafı ve hatıraları vardır. Bursa bıçakçılığının kayıt altına alınabilmiş arşiv belgeliği ve fotoğraf albümü niteliğinde. Eserin sonunda Türkiye bıçak ustalarına da yer ayrıldı. Tarihi bıçak modelleri var. Bıçağın bütün sırları bu kitapta” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.