Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Bıçak Müzesi’nde kılıç kalkan sesleri yankılanacak

Bursa Bıçak Müzesi’nde hafta sonları kılıç kalkan sesleri yankılanacak.Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa bıçağını yaşatmak hedefiyle şehre kazandırdığı ‘Bıçak Müzesi’, efsanevi miras kılıç-kalkana da ilham verdi. Renkli kostümleri...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Bıçak Müzesi’nde kılıç kalkan sesleri yankılanacak

Bursa Bıçak Müzesi’nde hafta sonları kılıç kalkan sesleri yankılanacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa bıçağını yaşatmak hedefiyle şehre kazandırdığı ‘Bıçak Müzesi’, efsanevi miras kılıç-kalkana da ilham verdi. Renkli kostümleri ve ahenkli ritimlerinin yanı sıra 700 yılık tarihi ile Bursa’nın en canlı değerlerinden biri olan kılıç kalkan oyunu müzede sahnelenecek.

Kültürel mirasın en değerli geleneksel sanatlarından bıçakçılığın tüm yönleriyle vitrine taşındığı müze, Anadolu bıçağının tarihsel gelişimini gözler önüne seriyor. Şehrin fethiyle yaşıt olan Bursa bıçağının en güzel örneklerinin sergilendiği ve hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan müzenin geniş avlusunda cumartesi günleri kılıç kalkan sesleri yükselecek. Osmanlı’dan miras bıçakçılığın tarihi serüveninin anlatıldığı Bursa Bıçak Müzesi’nde, faaliyetinin 100. yılını kutlayan Bursa Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği ekibi tarafından sergilenecek özel gösteri, saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.