Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa Architecture Fest Başladı…

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından ikincisi bu yıl düzenlenen “Şehre İkinci Bir Şans Ver” mottolu olan ve iki gün sürecek Bursa Architecture Fest, yapılan açılış töreni ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Architecture Fest Başladı…

Çeşitli atölyelerin, söyleşilerin ve sergilerin yer aldığı, iki gün süreyle Podyum Park Sanat Mahal’de devam edecek olan etkinliğin açılışına; Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, İçmimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nur Gül Arslan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, mimar ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış töreninde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Gençlerimiz geleceğimiz. Bizlerin sizleri bugün ağırlamaktan, bu festivali sizler için düzenlemekten çok mutluyuz. Geçen sene başlattığımız sürecin, açıkçası bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemiştik. Gençlerin enerjisi, üniversitelerimizin bu işe katkıları ve bizlere olan güvenleri, bu sene çok daha farklı bir festival düzenlememize katkı sağladılar” dedi.

Biz her festivalde bir motto geliştirip, bir şeylere temas etmeye, bir şeyleri değiştirebileceğimize ve bunu gençlerle yapabileceğimize inanıyoruz. Bu seneki mottomuz ‘Şehre İkinci Bir Şans’ vermek. Geleceği tasarlayacak olan mimarlar, bu şehrin kaderinin değişmesi için gerekli güve sahipsiniz. Biz bu mottomuzu ve inancımızı festivalin kendisiyle perçinlemek istedik. Bu sene 34 katılımcı var. Çok yoğun programlar, çok yoğun atölyeler var. Yerimiz yetersiz. Alternatif sahneler var. Buralarda farklı deneyimler edineceksiniz. Burada hem mimarlığın hem de farklı bakış açılarını göreceksiniz” diye konuştu.

“Altın değerinde etkinlik”

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Dr. Didem Güneş Yılmaz bu tarz etkinliklerin sayısının artması için odaların aktif olması gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Yılmaz, “Odaların her daim meslektaşlarını koruması, kollaması gerektiği, öğrencilikten itibaren onları alıp bir yolcuğa götürmesi gerektiğine inanan biriyim. Bu nedenle de mezun olur olmaz hemen odaya kayıt yaptırmış biriyim. İlki geçen sene düzenlenmişti. Geçen sene yaptığım konuşmada bunun devamının gelmesi gerektiğini söylemiştim. Bu sefer iki günlük bir etkinlik.  En önemlisi konuşmacı sayısı artmış. Hem sektörde hem de akademik olarak fazla emek harcamış kişiler buradalar. En önemlisi de bu. Bu etkinlikler tabi ki sektör temsilcilerine fayda sağlamakla birlikte aslında öğrencilere fayda gösteren etkinliklerdir. Bu tip etkinlikler fikir edinme anlamında imkan tanıyor. Altın değerinde olan etkinliklerdir bu tarz etkinlikler” ifadelerini kullandı.

“Kentleri yaşanabilir hale getireceğiz”

Festivalin önemine vurgu yapan ve kendisinin de odanın içinden gelen birisi olduğunu, 3 dönemi başkanlık olmak üzere 16 yıl odada görev yaptığını hatırlatan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, “Ben odanın içinden gelen biri olarak kentlere olan bu bakış açısının ne kadar önemli olduğunu görüyorum. 16 yıl odada görev yaptım, 3 dönem başkanlık yaptım. Bütün mücadelemiz kentleri korumak ile ilgiliydi. Bu tarz etkinliklerin içinde olmaya gayret edin arkadaşlar. Bir şekilde yapıları değiştireceğiz, kafaları değiştireceğiz, fikirleri değiştireceğiz ve kentleri yaşanabilir hale yeniden getireceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından festival, programının kapsamında yer alan söyleşiler, paneller ve atölye çalışmaları ile devam etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.