Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa AFAD’a Uluslararası sertifika

Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü Ulusal INSARAG Sertifikası almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa AFAD’a Uluslararası sertifika

Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü Ulusal INSARAG Sertifikası almaya hak kazandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Türkiye’de bulunan arama kurtarma birliklerinin ulusal olarak akredite edilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu INSARAG tarafından verilen yetki ile arama kurtarma birliklerinin akreditasyon çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

11 ilde bulunan Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinden Ankara ve İstanbul haricindeki 9 İl Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin kendi içinde ve ekip dışında yerli ve yabancı diğer ekipler arasındaki işbirliği ve koordinasyon kapasiteleri ile ani gelişen olaylar karşısında verdikleri reflekslerin test edildiği sınav sonucunda başarılı olan ekiplere ULUSAL INSARAG sertifikası verilirken, sertifikayı almak isteyen ekipleri yoğun bir hazırlık çalışması bekliyor.

Bu kapsamda ocak ayı başlarında Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünün tüm çalışmaların değerlendirildiği evrak denetlemesinin ardından INSARAG sınavı için senaryo gereği tatbikat yapılırken, 4 Ocak sabahı saat 06:40’da Çanakkale İli Biga ilçesinde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu gereği tüm birlik personeline haber merkezince deprem alarmı iletildi.

INSARAG programı çerçevesinde kamp alanı ve operasyon merkezi oluşturulması, yerel yöneticiler ile irtibat, afet bölgesinde yapılan arama ve kurtarma çalışmaları ile bu çalışmalar sırasında yapılması gereken planlama ve uyulması gereken emniyet ve güvenlik tedbirleri simule edilerek sınav gerçekleştirilirken, tatbikat çalışmaları 5 Ocak gece saat 02:00’ de başarı ile tamamlanarak sınav sona erdi.

UMKE ekipleri başta olmak üzere, Karayolları Bölge Müdürlüğü, BUSKİ, Yıldırım Belediyesi ve İHH ekipleri de özverili çalışmaları ile çalışmalara destek verdiği sınavı başarıyla geçen Bursa Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ULUSAL INSARAG Sertifikası almaya hak kazandı.

INSARAG Nedir?

Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG), üye ülkelerin resmi afet müdahale kurumları ile arama kurtarma çalışmalarında yer alan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu ağdır. INSARAG ağı, ihtiyaç olan bölgelere üyelerinin hızla ulaşmalarını ve verimli bir çalışma gerçekleştirmeleri için gereken koordinasyonu sağlamaktadır. INSARAG, Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin (OCHA) Cenevre’deki Acil Hizmetler Bölümü’ne (ESB) bağlıdır. INSARAG’ın Afrika, Avrupa ve Ortadoğu bölgesinde 32, Amerika bölgesinde 7, Asya ve Pasifik bölgesinde 12 olmak üzere toplam 51 ülkeden en az 7369 personel ile 81 üyesi bulunmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.