Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büro Memur-sen’in İtirazı Sonuç Verdi

Büro Memur-Sen’in yaptığı itiraz sonucunda Danıştay, gelir uzmanlarının şefe bağlı olarak çalışmasının yürütmesini durdurdu.Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 8 Şubat 2015...

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2016 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2016 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büro Memur-Sen’in yaptığı itiraz sonucunda Danıştay, gelir uzmanlarının şefe bağlı olarak çalışmasının yürütmesini durdurdu.
Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 8 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliği inceleyen Büro Memur-Sen, yönetmeliğin 24’üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gelir uzmanlarının şeflere bağlı olarak çalışmasını yanlış bularak, Danıştay’a itiraz etti. Büro Memur-Sen’in itirazını değerlendiren Danıştay 16’ıncı Dairesi, şef unvanı ile gelir uzmanı unvanı arasında kariyer ilkesine uygun olmayan bir ast-üst ilişkisi kurulması sonucunu doğuran düzenlemede hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna vardı. Danıştaş 16’ıncı Dairesi, gelir uzmanlarının şefe bağlı olarak çalışmasının yürütmesini durdurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.