Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büro Memur-Sen’in hukuk mücadelesi sürüyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının ikramiye ödemelerinden yararlandırılmasına ilişkin Büro Memur-Sen’in Ankara 6. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada Danıştay 11. Dairesi, yerel mahkemenin Büro Memur-Sen’in üyelerinin tümü...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının ikramiye ödemelerinden yararlandırılmasına ilişkin Büro Memur-Sen’in Ankara 6. İdare Mahkemesi’ne açtığı davada Danıştay 11. Dairesi, yerel mahkemenin Büro Memur-Sen’in üyelerinin tümü adına dava açamayacağı gerekçesiyle ehliyet yönünden reddettiği kararı bozarak, dosyanın yeniden görüşülmesi için mahkemeye gönderilmesine karar verdi.
Büro Memur-Sen, 2015 yılında Ankara 6. İdare Mahkemesi’ne SGK’da görev yapan kamu görevlilerinin ikramiye ödemelerinden yararlanmasını sağlamak, ortak hak ve menfaatlerini korumak için dava açmıştı. Mahkeme, Büro Memur- Sen’in tüm üyeleri adına dava açamayacağını gerekçe göstererek, ehliyet bakımından davayı reddetmiş, bunun üzerine karar Danıştay’a taşınmıştı. Danıştay 11. Dairesi, dava konusu işlemle Büro Memur-Sen arasında kurulan kişisel, meşru, güncel bir menfaat ilişkisi olduğunu; Büro Memur-Sen’in SGK’da görev yapan üyeleri yönünden hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla dava açmasını 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’na uygun bularak, Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin kararının bozulmasına; dosyanın yeniden görüşülmesi için mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Bu karar ile Büro Memur-Sen, üyelerinin ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerini zedeleyen idarenin hukuka aykırı tüm işlemlerine karşı dava açabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.