Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "4/C sorunu çözüme kavuşturulmalı "

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’la görüşen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “İnsana ve insan sağlığına önem verilmediği 4/C sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bu sorun, 4/C’lilere kadro verilerek kökünden halledilmelidir....

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’la görüşen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “İnsana ve insan sağlığına önem verilmediği 4/C sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bu sorun, 4/C’lilere kadro verilerek kökünden halledilmelidir. Devletimiz 4/C’lilere kadro verebilecek güçtedir” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, beraberindeki heyetle birlikte Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun’u ziyaret etti. Yazgan, bakanlık ve Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) çalışan kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini Bakan Yardımcısı Coşkun’a iletti. En önemli sorunun TÜİK’de görev yapan 4/C’lilerin kadroya geçirilmemesi ve hak mahrumiyetleri olduğunu vurgulayan Yazgan, “TÜİK’de yaklaşık 2 bin 4/C’li görev yapıyor. 4/C’liler adı geçici olmasına rağmen yılın 12 ayı daimi olarak çalışmakta, gece gündüz demeden ülkemizin farklı bölgelerinde anket yapmaktadır. Bu kardeşlerimizin aldığı ücret yoksulluk sınırının çok altında. Kamudaki diğer 4/C’lilerin yılbaşında sözleşme yenileme uygulaması kaldırılırken, TÜİK’deki 4/C’lilerle her yıl sözleşme yenileniyor. En önemlisi ise 4/C’lilerin hastalanmaya bile hakkı yok. Kadrolu memurun iki yıl boyunca ücretli heyet raporu hakkı bulunurken, 4/C’liler sözleşme gereği 30 günden fazla rapor alamıyor. Rapor aldığı zaman görevine son veriliyor. Kanser hastalığı nedeniyle hastane tarafından heyet raporu verilen 4/C’li Gökhan Sevinmiş geçtiğimiz yıl zorunlu olarak emekli edildi ve hayatını kaybetti. Şu anda yanımda bulunan 4/C’li Bülent Çelikkol kardeşimizde maalesef aynı hastalıktan muzdarip. Bülent kardeşimiz iki, üç defa ameliyat oldu. Yeni ameliyatlar da olacak. Hastane rapor veriyor ancak Bülent kardeşimiz işinden olmamak için, yuvasına, çocuklarına ekmek götürebilmek için çalışmaya devam ediyor. Bu adaletsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. İnsana ve insan sağlığına dahi önem verilmediği 4/C sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Bu sorun, 4/C’lilere kadro verilerek kökünden halledilmelidir. Devletimiz 4/C’lilere kadro verebilecek güçtedir” dedi.
Diğer sorunlara da değinen Yazgan, “TÜİK’de istatistikçi, matematikçi, mühendis, programcı gibi çalışan kadro karşılığı sözleşmeli personelin brüt ücretleri, Kalkınma Bakanlığındaki kadro karşılığı sözleşmeli personelin brüt ücretleriyle eşitlenmelidir. İstatistikçilerin ek göstergeleri 3600’e çıkarılarak, 1990 yılından bu tarafa yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır. TÜİK’de meslek personeli olarak en az 15 yıl görev yapan personel, yaş, KPSS ve yabancı dil şartı aranmaksızın bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak sınavlarla TÜİK uzmanı kadrolarına atanması için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. TÜİK başkan yardımcısı, daire başkanı ve bölge müdürü atamalarında engel teşkil eden yabancı dil belgesi zorunluluğu yürürlükten kaldırılmalıdır. Bu taleplerimiz karşılanmalı, kamu görevlilerimizin moral ve motivasyonu arttırılmalıdır” diye konuştu.
Görüşmeden memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, 4/C’lilerin yaşadıkları sorunları bildiklerini, çözüme kavuşturmak için bakanlık olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Aynı bakanlık bünyesinde çalışan personelin farklı şartlarda çalışmasını doğru bulmadıklarını belirten Coşkun, personel arasındaki adaletsizliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.