Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büro Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç: "SGK Çalışanlarına Uzmanlık Verilmeli"

Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, “Tüm personele kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli ve uluslararası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Nihat Tunç, “Tüm personele kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli ve uluslararası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal Güvenlik Uzmanı tahsis edilmelidir” dedi.
Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Tunç, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) görev yapan memurlar, emeklilik, sigorta tescil, icra, işveren, genel sağlık sigortası ve geçici iş göremezlik işlemleri ile burada sayamadığımız binlerce kalem işi mevzuata uygun olarak yapmaya çalışmaktadır. Öte yandan ortalama iki yılda bir çıkan af yasaları (yapılandırma) SGK’da seferberlik anlamına geldiğinden dolayı af başvuru süresi geçtikten sonra Sosyal Güvenlik Merkezleri deprem yaşanmış bir şehir görünümüne bürünmektedir" dedi.
"Sosyal Güvenlik Merkezleri yeniden asli işlerini yapmaya yöneldiklerinde ise üst üste birikmiş işler dağ gibi yığıldığından dolayı yapılabilme olasılığı azalmaktadır" diyen Tunç şunları kaydetti:
"Tam işler rutine döndüğünde de yeniden bir ek iş çıkmakta ve kurum personelinin asli işini yapmasına engel olmaktadır. Bu itibarla SGK’nın mevcut kadrosunun Sosyal Güvenlik Hizmeti olan emeklilik, geçici iş göremezlik, sağlık yardımları gibi konularda uzmanlaşması sağlanmalıdır. Tüm personele kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli ve uluslararası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal Güvenlik Uzmanı tahsis edilmelidir. Nasıl ki, tüm vatandaşlarımızın bir aile hekimi olduğu gibi bir Sosyal Güvenlik Uzmanı da olmalı ve tüm sosyal güvenlik işlemleri bizzat bu uzman tarafından yapılmalıdır. Ama en önemlisi SGK’dan kaçışın önüne geçilip, personelin özlük haklarının iyileştirilerek, kurumda çalışmanın onur duyulacak bir kariyer meslek haline getirilmesi sağlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Sosyal Güvenlik Kurumu ailesinin haftasını kutluyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.