Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burhaniye’de Baba Kız Ramazan Davulculuğu Yapıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahadınlı Mahallesinde baba kız Ramazan davulculuğu yapıyor. Mahallede kahvehane çalıştıran Yüksel Güneli, gece saat 02.00 ile 03.00 arası kızı ile birlikte sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor.İlçeye...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahadınlı Mahallesinde baba kız Ramazan davulculuğu yapıyor. Mahallede kahvehane çalıştıran Yüksel Güneli, gece saat 02.00 ile 03.00 arası kızı ile birlikte sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırıyor.
İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Bahahınlı Mahallesinde kahvehaneci Yüksel Güneli, mahallenin Ramazan davulculuğunu üstlendi. Ortaokul 7.sınıf öğrencisi kızı Duygu Güneli de ona yardımcı oluyor. Baba-kız sokak sokak dolaşarak vatandaşları sahura kaldırırken, işlerini severek yaptıklarını ifade ettiler. Muhtarın teklifi üzerine ramazan davulcusu olduğunu anlatan Yüksel Güneli, "Bu yıl istek üzerine Ramazan davulcusu olduk. Muhtarımız Sebahattin Avcı, ’Köyümüzde ramazan davulunu çalar mısın?’ dedi. Ben de kabul ettim. Hem hayır için hem de köye hizmet içtin bu yıl kızımla beraber köyümüze hizmet etmeye başladık. İnsanları gece sahura kaldırıyoruz. Saat 02.00 çıkıyor, 1 saatte bitiriyoruz. Ondan sonra da gündüz dinleniyoruz. Sabaha kadar uyumuyoruz" dedi. Duygu Güneli de, "Babam davulculuk işini yapıyor. Ben de ona yardım ediyorum. Davulculuğu çok seviyorum. Babamın kendi davulu büyük geliyor diye küçük davul yaptırdı benim için. Ben de onunla birlikte çalıyorum” dedi. Mahalle halkından Mehmet Arslan ise, "Köyümüzde davul yıllardan beri çalınıyor. Bu davulcu olayından memnunuz. İnsanlarımızı sahura kaldırıyorlar. Sahur vaktinde bir güzellik oluyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.