Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burhan Kuzu: “Koalisyonda Erdoğan’ın ağ gibi ördüğü ülke 6 ayda sıfır olur"

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, yeni sistemin koalisyonu ortada kaldırdığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağ gibi ördüğü ülkenin koalisyonla 6 ayda sıfır olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, yeni sistemin koalisyonu ortada kaldırdığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağ gibi ördüğü ülkenin koalisyonla 6 ayda sıfır olacağını söyledi.

Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getireceği düzenlemeleri anlatmak amacıyla Ümraniye Nikah Salonu’nda konferans düzenledi. Konferansın moderatörlüğünü Fahrettin Altun yaparken, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu ile Yrd. Doç. Dr. Nebi Memiş konferansa konuşmacı olarak katıldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konferansını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile çok sayıda vatandaş takip etti. Konferansın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 16 Nisan’da aranan anahtar kelimenin Türkiye’nin istikrarı olduğunu söyledi.

Konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, neden Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirmek istediklerini anlattı. Burhan Kuzu, “10 yılda 30 yıl yaşlanan Recep Tayyip Erdoğan’ın ağ gibi ördüğü Türkiye, 6 ayda biter aha sıfır olur. Hep de bunu seyrederiz. Tayyip beyden sonra ne olacak diyorlar. İşte bu olacak. Türkiye eski yıllara geri dönecek. Çok uzağa gitmeye gerek yok 7 Haziran işte burada. 7 Haziran’da koalisyon kurulsaydı olacağı buydu Türkiye’nin. Allah’tan kurulamadı. Millet de gördü eski günlere gidiliyor, tekrar düzeltti. İlk defa değil, Menderes düzeltmiş koalisyon bitirmiş, Demirel çalışmış koalisyon bitirmiş, Özal çalışmış koalisyon bitirmiş, Tayyip bey çalışmış tam biterken tekrar pik yaptık çıktık yukarıya. Dolayısıyla bu modeli koalisyon belasından kurtaracak hale getirmemiz lazım. İşte bu metin koalisyona ’dur’ diyen bir metin” dedi.

Türkiye’nin koalisyonlarla bir yere varamayacağını ifade eden Kuzu, “Bu bölgede gözünü yumduğun an bardak gider. Suyun gider. Elinde silah bekleyeceksin. Dolayısıyla burada zayıf liderlerle bir yere varılmaz. Bizim getireceğimiz modelin birinci aşaması koalisyona paydos” açıklamasında bulundu.

Muhalefetin ’gensoru kaldırılıyor’ iddialarına cevap veren Kuzu, şunları kaydetti:

“Parlamenter sistemde siyasetçi sırtına yüklemiş davulu tokmak başkasının elinde. Bürokrat bu sistemde kendini hancı siyasetçiyi yolcu görüyor. 7 Haziran’da aradığımızda bizim kendi bürokratlarımız bile telefona çıkmadı. Bundan böyle üst düzey bürokratlar bizimle gelip bizimle gidecek. Bu masayı kaldırırken beraber kaldıracağız. Efendim gensoru yokmuş, milletin seçtiğini bir de vekillerine soracağız ne diyorlar diye. Böyle bir terslik olabilir mi. 1950-60’tan bu tarafa 262 adet gensoru verilmiş, iki tane kabul var. Zaten çalışmıyor, versen ne olacak.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.