Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’daki engelli çocuklar hünerlerini sergiledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Kasım Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda engelli çocuklarla bir araya geldi. Burdur’da özel bir...

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Burdur Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, 3 Kasım Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda engelli çocuklarla bir araya geldi. Burdur’da özel bir kolejde düzenlenen programda, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Burdur merkez Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından İstiklal Marşı, işaret dili dile okundu. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı kurumlar tarafından hazırlanan gösterilerde, engelli çocuklar hünerlerini sergiledi.
2005 yılından önce engellilerin sanki bir cezaymış gibi algılandığını fakat 2005 yılında gelen yasa ile engelli bireylerin hayata kazandırıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Bu anlamlı gün aslında sadece kabul değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren sanki bir kısmın sorunuymuş gibi yıllarca algılanan, toplumun kendisine ait olduğunu hissettiren bir devlet politikası ile bugüne geldik, geçmişten bugüne, hatırlıyorum, 2005 yılı öncesinde engelli sahibi olmak sanki bir cezaydı, sanki bize verilmiş, toplumun itilmişliğiydi. Sanki 2003’ten sonra, 2005’te gelen yasayla birlikte görüyoruz ki engelli ile birlikte olmak toplumun tüm kazanımlarını hayatta fırsat olmayı gerektiriyor çünkü Allah’tan gelenin asla cezası olmaz. Eminim onunda bir hikmeti ve o hikmetin değerini sizler bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz. Biraz önce gördüğüm sahne ilk kezdi, İstiklal Marşını okumak, ben çok duygulandım.. çok duygulandım. Daha öncesinde belki de hani ne işe yaradığını anlamadığımız bu değerlerin aslında bizim gibi hissedebildikleri, bizim gibi düşünebildiklerini ve bizler gibi öğrenebildiklerini gördüğünüz sürece, onlar bizim dualarımız, onlar bizim kazanımlarımız, bu amaçla katıda bulunan il müdürlüğümüze, il müdürlüğü çalışanlarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve bu çocuklarımıza değer katan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
‘Bu Vatanı Ne FETÖ’ye, Ne PKK’ya Vermeyiz ‘
Programda, Bucak İsmail Şerife Sarı Rehabilitasyon Merkezi tarafından Mehteran Gösterisi yapıldı. Mehter marşlarına eşlik eden engelli öğrenciler tarafından gösterilerin sonunda 15 Temmuz kalkışmasını hatırlatarak ‘Tankların altına yatarız, uçakların üzerine çıkarız, can veririz, bu vatanı ne FETÖ’ye, ne PKK’ya vermeyiz’ yazılı pankart açıldı. Programında devamında, engelli öğrenciler tarafından hazırlanan spor ve halk oyunları gösteriler yapıldı. Programda Burdur merkez Bahçelievler İlkokulu tarafından işaret dili konseri verildi. Program, Cumhurbaşkanı Danışmanı Ayşen Gürcan ve Burdur protokolü ile engelli çocukların birlikte ‘Bana Işık Ver’ şarkısını söylemesi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.