Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’da darbe protestosu

Burdur’da binler Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boş bırakmayın talimatı üzerine AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nda toplanan partililer,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’da binler Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, yaşanan darbe girişimine tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanları boş bırakmayın talimatı üzerine AK Parti Burdur İl Başkanlığı’nda toplanan partililer, Burdur Cumhuriyet Meydanı’na toplandı. Camilerden yapılan sela ve çağrıların üzerine yaklaşık 3 bin kişi Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak, darbe girişimini protesto etti. Tepkiye Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Milletvekilleri Bayram Özçelik, Reşat Petek, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Bülent Uygur, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Bağcı, Genel Sekreter Servet Olpak, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, gelişmeleri anbean vatandaşlara yansıtırken, MHP, Alperen Ocakları, Burdur’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü ve başkanları da genel başkanlıklarından gelen mesajları okudu.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz da, darbe girişiminin, bu ülkeye yapılan operasyonların sonu olacağı ümidini beslediğini ifade ederek, vatandaşın hiç endişelenmemesi gerektiğini belirtti. Vali Yılmaz, devletin gerek içeriden, gerekse dışarıdan gelen her türlü şer odaklarını ve ülkeyi bölmeye çalışanların her türlü oyunlarını başlarına yıkacağını vurguladı.
Kur’an-ı Kerim ve selalar okundu
Sabahın ilk ışıklarına kadar Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndan ayrılmayan binlerce Burdurlu, Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensupları ile gelişmeleri takip etti. Burdur Müftülüğü tarafından görevli din görevlilerince Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ayrıca, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehteran Takımı ise darbe girişimine karşı canlarını hiçe sayarak mücadele eden güvenlik güçlerine destek için mehter marşları okudu. Vali Şerif Yılmaz ve Burdur protokolü, zaman zaman mehter marşlarına halkla birlikte eşlik ederek, güvenlik güçlerine moral verdi.
Polis, duyarlı partiliyi sakinleştirdi
Darbe girişimi sırasında, Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda tek başına protesto yapan eski AK Parti Milletvekili Aday Adaylarından Dündar Ersan, “Atatürk Meydanı boş değil, demokrasiye karşı hiçbir darbeyi kabul etmiyoruz. Darbeye karşı tek başımıza kalsak da direniyoruz. Kim darbe yaptıysa gelsin bizi buradan alsın” şeklinde konuştu.
Dündar Ersan’ın sakinleşmesi için çabalayan Burdur Polisi, Ersan’ı meydandan ayrılmaya ikna edemedi. Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Beni alırsan darbe yapılmış sayılır, ben demokrasiden yanayım, beni almayın, ben gelmiyorum, beni alamazsınız” diyerek kalmaya direnen Ersan, polis ekiplerinde müdahale edilerek, sakinleştirilmek üzere Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Kalp hastası olan Dündar Ersan, sakinleştikten sonra serbest bırakıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.