Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’da çifte mutluluk

Burdur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen Meşaleli Yürüyüş ve Mehmet Erdem Konseri öncesi, kutlamalara katılan genç çiftin nikahı, binlerce vatandaşın önünde kıyıldı.Burdur merkez Köprübaşı kavşağında başlayan...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen Meşaleli Yürüyüş ve Mehmet Erdem Konseri öncesi, kutlamalara katılan genç çiftin nikahı, binlerce vatandaşın önünde kıyıldı.
Burdur merkez Köprübaşı kavşağında başlayan yürüyüşe binlerce vatandaş ellerinde meşale, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile katıldı. Motosiklet ve bisiklet topluluklarının taçlandırdığı yürüyüşe, Samet Akçay ve Melike Serdaroğlu çifti gelin ve damatlığı ile katıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz genç çifti konser alanına davet ederek, binlerce vatandaşın önünde nikahlarını kıymayı teklif etti. Konser alanına gelen genç çift, vatandaşların alkışlarıyla karşılandı.
Binlerce kişi önünde hayatlarını birleştirdiler
Şeker Meydanı konser sahnesine konulan küçük masada Samet Akçay ve Melike Serdaroğlu’nun nikahını kıyan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, vatandaşlardan da güç alarak, genç çiftten yüksek sesle ‘evet’ demelerini istedi. Vatandaşların tezahüratlarıyla tekrar yüksek sesle ‘evet’ diyen genç çifte, Başkan Ercengiz nikah cüzdanlarını verdi.
Nikah töreninde genç çifte mutluluklar dileyerek, nasihatte bulunan Başkan Ercengiz, "Evlilik birbirinizi idare edebilme sanatı. Lütfen birbirinizi kırıp, incitmeyin. Şimdi siyasilerin çocuk talebi var. Bizim pek bir öyle talebimiz olmuyor ama biz de modaya uyduk. Üç, beş, sekiz, on karışmıyoruz ama bakabileceğiniz kadar, sağlıklı, vatanını, milletini seven, Atatürkçü çocuklarınız olsun. Sizden isteğimiz budur" diye konuştu.
"Neredeyse 15 bin Burdurluyla nikah kıydık"
Burdur’da ilk defa binlerce vatandaşın önünde nikah kıydığını dile getiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "İlk defa böyle bir ortamda nikah kıyıyoruz. Ben çok mutluyum. Neredeyse 15 bin Burdurluyla nikah kıydık. Bizim için çok özel bir gün. Kurtuluşumuzun, zafere yürüdüğümüz yolun üzerinden 94 yıl geçti ve Türkiye’nin halen daha dış ve iç tehditlerinin devam ettiği bir süreçte omuz omuza verdik, kol kola girdik bugün bu alanlardayız. Bugün genç çiftimizle birlikte, onların unutamayacağı bir nikah töreni düzenledik. Ben onlara mutluluk dilemek istiyorum. Umuyorum onların evliliği Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi kadar köklü ve eski olur" ifadelerini kaydetti.
Bütün Burdur, davetlimiz oldu
Duygularını aktaran Gelin Melike Serdaroğlu, "Böyle bir günde evlendiğimiz için mutluyuz" dedi. Damat Samet Akçay ise "Böyle bir günde burada Burdur halkının önünde evet demekten mutluyuz. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İki mutluluğu bir araya getirdik, bir arada yaşadık, bizim içinde unutulmaz bir anı oldu. Hiç akılımızdan çıkaramayacağımız nikahımız oldu. Bu kadarını hayal etmiyorduk. Ne kadar davetlimiz olacak derken, bizim bayağı fazla davetlimiz oldu. Bütün Burdur’la, mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Başkan Ercengiz, nikah töreni sonrası genç çift ve Burdur halkı ile birlikte özçekim yaparak, mutlu anı ölümsüzleştirdi. Burdur Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle düzenlenen kutlama programı ünlü sanatçı Mehmet Erdem’in konseri ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.