Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur’a 2 bin asker geliyor

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur’a 2 taburdan oluşan 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin bu hafta içinde gelmeye başlayacağını açıkladı.Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Burdur’a gelecek...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur’a 2 taburdan oluşan 2 bin kişilik zırhlı askeri birliğin bu hafta içinde gelmeye başlayacağını açıkladı.
Milli Savunma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Burdur’a gelecek askeri birliklerin belli olduğunu kaydeden Milletvekili Özçelik, Burdur’a 14 Ekim’e kadar 2 tabur zırhlı birliğin intikal ettirileceğini ifade etti. 3. Piyade Alayı’nın da Burdur’da kalmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Milletvekili Özçelik, 8 hafta eğitim görecek zırhlı birliklere, yemin törenlerinin sonunda, 5 hafta boyunca çarşı izni verileceğini de dile getirdi.
Özçelik, "Akşam üzeri Milli Savunma Bakanlığımızla yaptığım görüşmeler sonucunda Burdur askeri alanda bulunacak birlikler belli oldu. Günlerdir Burdur gündeminde olan hangi askeri birlik geleceği konusu netleşti. 14 Ekim’e kadar Burdurumuz’a devlet demir yolları ile 2 taburlu zırhlı birlikler intikal edecek. Burdurumuz’daki mevcut 3. Piyade Alayı da Burdur’da kalmaya devam edecektir, 2 taburlu zırhlı birliklerde, 8 haftalık eğitim boyunca, ilk 3 hafta acemi eğitim sonrası yemin töreni sonucunda 5 hafta çarşıya çıkma gerçekleşecektir. Yeni birlik yaklaşık 2 bin kişilik bir birlikten oluşacaktır. Sabahtan itibaren demir yolu ile Burdurumuz’a araçların taşınması gerçekleşecektir. İlimiz için inşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.