Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur Valisi Yılmaz: "Bazı iş adamları kedi köpek gibi kaçıyor"

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Fetö/pdy’ye Yönelik Soruşturma Kapsamında 19 İş Adamı Hakkında Gözaltı Kararı Olduğunu Belirterek, "bazı İş Adamları Kedi Köpek Gibi Kaçıyor" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur Valisi Yılmaz: "Bazı iş adamları kedi köpek gibi kaçıyor"
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında 19 iş adamı hakkında gözaltı kararı olduğunu söyleyerek, "Bazı iş adamları kedi köpek gibi kaçıyor" dedi.
Vali Yılmaz, FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdi. Burdur il genelinde FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 343 kamu personelinin açığa alındığını dile getiren Vali Yılmaz, "O tarihten bugüne ilimizde, özellikle bu örgütle bağlantısı olan kamu görevlilerinin açığa alınma işlemlerini gerçekleştirdik. Bugün itibariyle 343 kamu görevlisini açığa aldık. Araştırması devam edip, bağlantıları ve ilişkileri devam eden kişiler tespit edildikçe açığa almalar devam edecek" dedi.
"Kedinin, köpeğin kaçtığı gibi kaçıyorlar"
Vali Yılmaz, Burdur’da FETÖ bağlantılı 19 iş adamının tespit edildiğini ve bunlardan 11’inin yargıya teslim edildiğini ifade ederek, "Bazı iş adamları kedi köpek gibi kaçıyor" ifadelerini kaydetti.
"11 terörist yakalandı"
Kaçan iş adamlarının mutlaka yakalanacağını dile getiren Vali Yılmaz, "Operasyonların sadece kamu ayağı yok. Bunun sivil ayağına da girdik. Bugün itibariyle 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 11 tane teröristi yakaladık ve adli mercilere teslim ettik. Her zaman söylediğimiz bir şey var, kendinize güveniyorsanız yargı önünde hesabınızı verin. Yanlış anlaşılmasın, erkekliğe yakışmayan, insanlığa yakışmayan bir şekilde kedinin kaçtığı gibi, köpeğin kaçtığı gibi kaçıyorlar. Ben onlara diyorum ki gelin adalete teslim olun. Nereye kaçarsanız kaçın, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ininize kadar girip sizi yakalayacağız. Bu terör örgütüne bağlantılı, irtibatlı, hem maddi, hem manevi destekçisi kim varsa, bu kanser mikrobunu vücudumuzdan atılıncaya kadar bunların takipçisi olacağız. Bunları bu milletin önünden alıp cezaevine koyuncaya kadar çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Yine bu süreçte bu örgütle bağlantılı dernek, vakıf, sendika gibi sivil toplum kuruluşlarını istifade ettikleri STK’ları da kapattık" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.