Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulvar Tartışmasına Büyükşehirden Son Nokta

Gaziantep’te Celal Doğan Bulvarı’nın, Kilis’te şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.Vatandaşların yoğun talebiyle, Gaziantep...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te Celal Doğan Bulvarı’nın, Kilis’te şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Vatandaşların yoğun talebiyle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne taşınan Celal Doğan Bulvarı’nın, Kilis’in Elbeyli ilçesinde şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin ismiyle değişmesi kararı, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Mecliste görüşülen ’Celal Doğan Bulvarı’na, Şehit Mehmet Yalçın Nane isminin verilmesindeki karar’ şöyle:
“Nizip ilçesi Mevlana Mahallesi’nde, yeni açılan imar yoluna Eflatun Sokak isminin, Araban ilçesi, Mehmet Gökçek Mahallesi’nde yeni açılan imar yollarına Yunus Sokak ve Mevlana Sokak isimlerinin, Şehitkamil ilçesi, Yukarı Arıl ve Aşağı Arıl mahallelerinin içerisinde geçen ana arter yolun isim değişikliğini içeren ve Arıl Belde Belediyesi’nce alınan 05 Ekim 2000 tarih ve 9 sayılı meclis kararının iptal edilerek, aynı caddeye Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane isminin ve Şahinbey ilçesi Karataş-Akkent Mahallesi güneyinden geçen, 416 Nolu caddenin adının değiştirilerek Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız isminin verilmesi kararı.”
Kabul edilen kararın ardından önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Şehidimizin eşi böyle bir talepte bulundu. Şehitkamil Belediye Başkanı ve teşkilatı yanımızdaydı. Şehidimizin eşinin bu talebini onlara ilettik. Onlar da ‘Bununla ilgili karar vermiştik’ dedi başkanım. Bu kararı hızlı bir şekilde meclislerinden aldılar. Şu anda o sosyal tesis ve taziye evine şehidimizin ismi verilmiş oldu. Ayrıca o alandaki bulvarın caddenin isminin Celal Doğan Bey’in isminin geçtiği bulvara şehidimizin isminin verilmesiyle ilgili talepte bulunmuşlardı. Sayın Başkanımız ve Sayın Celal Doğan Bey’le de konuştum. Şehidimizin ailesinin hassasiyetini anlattım. Daha sonra şehidimizin isminin verilmesiyle ilgili talebi yerine getireceğimizi söyledim. Geçen hafta Şahinbey Belediyemiz tarafından yapılmış olan büyük bir parkada, yine şehidimiz Mehmet Yalçın Nane isminin verilmesi kararlaştırıldı. Bu konuda hem meclisimize bilgi vermek istiyorum hem de tamamen acıyı paylaşmak ve onların haklı taleplerini yerine getirmek adına yapılmış bu kararın ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Kararın ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Celal Doğan’ın, böyle bir kararın alınmasına dair onur duyduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.