Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulduğu Yöntemle Domuz Sürüsünü Kaçırdı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde berberlik yapan Mustafa Bozan, müşterilerin tıraşlarından biriktirdiği saçları bağ ve bahçeleri talan eden domuzları kaçırmada kullanıyor. Berberin yaptığı bu uygulama vatandaşları hayrete düşürdü.Tosya...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde berberlik yapan Mustafa Bozan, müşterilerin tıraşlarından biriktirdiği saçları bağ ve bahçeleri talan eden domuzları kaçırmada kullanıyor. Berberin yaptığı bu uygulama vatandaşları hayrete düşürdü.
Tosya ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde berberlik yapan Mustafa Bozan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hiç unutmuyorum bundan birkaç ay önce köyden gelen bir müşterimi saç tıraşı yapar iken bağ ve bahçelere gelen domuzlardan söz açıldı. Domuzların sürü halinde gezdiklerini, bağ ve bahçede bulunan ürünlerine saldırdığını ve emeklerinin boşa gittiğinden şikayet etti. Aynı sıkıntıyı kendi bağ ve bahçemizde bizler de yaşadığımız için kendi kendime ne yapabilirim diye düşündüm ve sonunda çareyi buldum" dedi.
"SAÇ İNSAN KOKUSUNU UZUN SÜRELİ TAŞIYAN BİR KIL ÇEŞİDİ"
Berber Mustafa Bozan, 22 yıllık berber ustası olarak esnaflık yaptığını söyleyerek, "Domuzlar üzerinden yaptığım bu uygulama sonrasında insan saçı biz berberler için çok kıymetli oldu. Berber arkadaşlarıma tavsiye elinizdeki saçları atmayın biriktirin. İnanır mısınız sebze ektiğimiz bahçede çoğu gece elimde tüfek veya teneke ile nöbet tuttum fakat bu domuz sürüsüne çare bulamadım. Sonra berber dükkanımda müşterilerimin tıraş sonrası kalan saçları biriktirmeye başladım. Sonra biriktirmiş olduğum saçları ürün ektiğim bahçenin etrafına döktüm. Daha sonra beklemeye başladım. Bir akşam yine nöbet tutarken domuz sürüsünün saç ektiği alana yaklaştığını gördüm. Yavaşça yere siper alarak beklemeye başladım. Yaklaşık 8-10 domuzdan oluşan sürü saç ekili alana gelince birden durarak koklamaya başladılar. Sonra saçtan insan kokusunu alan domuzlar burada insan var zannederek hızla uzaklaştılar. Bir daha da domuz sürüsü gelmedi" dedi.
"TÜM ÇİFTÇİ KARDEŞLERİME TAVSİYE EDERİM DOMUZDAN KURTULMANIN TEK ÇARESİ BUDUR"
Baba Remzi Bozan ise, şunları söyledi: "Bizler bağ ve bahçe işlerimizde çalışıp yetiştirdiğimiz ürünleri satarak geçimimizi sağlıyoruz. Fakat çoğu zaman domuz sürüleri bizim bu ürünlerimizi talan ediyor. Domuz sürüsü geldiği zaman korkudan merdivene tırmanarak ağacın dalına kaçıyorduk. Fakat şimdi oğlum müşterilerden kesmiş olduğu saçları biriktirerek bu şekilde ürün ektiğimiz yerlere döküyor. Bu necaset, pis mahluk domuzlar saçtaki insan kokusunu alarak artık gelmez oldu. Bizler de bu sayede ürünlerimizi yetiştirip satmaktayız. Tüm çiftçi kardeşlerime tavsiye ederim domuzdan kurtulmanın tek çaresi budur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.