Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Budepeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Istvan Tarlos:

Tekirdağ’da her yıl geleneksel olarak kutlanan Macar günleri kapsamında, kente gelen Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Istvan Tarlos, Ermeni meselesinin Türkiye ile Macaristan ilişkilerine gölge düşürmeyeceğini söyledi.Tekirdağ’da...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’da her yıl geleneksel olarak kutlanan Macar günleri kapsamında, kente gelen Budapeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Istvan Tarlos, Ermeni meselesinin Türkiye ile Macaristan ilişkilerine gölge düşürmeyeceğini söyledi.
Tekirdağ’da geleneksel olarak kutlanan Macar Günleri kapsamında ziyaret eden Budepeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Istvan Tarlos, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve Macaristan’ın İstanbul Başkonsolos’u Balazs Hendrich ile Türk Macar Dostluk Derneği yetkilileri Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’nu ziyaret etti.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Budepeşte Büyükşehir Belediye Başkanı Istvan Tarlos, “Ben diplomat değilim. Macaristan’da bir kentin başkanıyım. Bu yüzden Macar hükümetinin resmi görüşünü bu konuda temsil edemem. Ama bir siyasetçi olarak düşünürsek, Almanların yaptıkları onların işidir. Macarların Türklerle önemli bir dostluk ilişkisi vardır. Bu tür konular her iki ülke arasındaki ilişkilere gölge düşürmez” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.