Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Budak, Turizm İçin Ek Destek Paketi Önerdi

Cumhuriyet Halk Partisi (chp) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Uçak Desteği Uygulamaları Ve Ek Önlem Paketini Türkiye Büyük Millet Meclisi (tbmm) Gündemine Taşıyarak, Türkiye’ye 30 Milyar Dolar Düzeyinde Döviz Girdisi Sağlayan Turizm Sektörü İçin Kısa Vadede Ve Acil Yeni Destek Paketi Oluşturulması Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Budak, Turizm İçin Ek Destek Paketi Önerdi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, uçak desteği uygulamaları ve ek önlem paketini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyarak, Türkiye’ye 30 milyar dolar düzeyinde döviz girdisi sağlayan turizm sektörü için kısa vadede ve acil yeni destek paketi oluşturulması gerektiğini söyledi.
TBMM’ye soru önergesi sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, başta Antalya’nın Kemer, Serik ve Alanya ilçeleri olmak üzere turizm bölgelerinde esnafın siftah bile yapamadığını savundu. Budak, “Kapadokya’dan Kemer’e, Marmaris Fethiye’den Alanya’ya kadar esnaf siftah yapamıyor. Turizm çalışanları ve esnaf için acil destek paketi oluşturulacak mı?” diye sordu.
Budak, turizmde yaşanan krizle ilgili sezon öncesinde kapsamlı bir destek ve tanıtım paketi hazırlanmamasının, krizin derinleşmesine yol açtığını, en önemli adımlardan biri olması beklenen uçak yakıt desteğinin de doğru kurgulanmadığı için etkisinin sınırlı kaldığını belirtti. Budak, “Hükümetin bütüncül olmaktan uzak ve geç adımları, binlerce turizm çalışanının işsiz kalmasına, binlerce esnafın da kepenk kapatmasına yol açmıştır” dedi.
"DESTEK TÜM YIL OLMALI"
Geçen yıl başlatılan uçak desteğinin uygulama sonuçları ve hangi acentanın ne kadar destek aldığı konusunda bilgi isteyen Budak, “Ülkemize Turist Getiren (A) Grubu Seyahat Acentalarına Destek Sağlanması Hakkında Karar kapsamında, 1 Nisan-31 Mayıs 2016 dönemi için verilen toplam destek ne kadardır? Acentalara göre yapılan desteklerin miktarı ayrı ayrı nedir? Ödemeler yapılmış mıdır? Destekleme ödemelerinden haksız yere yararlandığı tespit edilen acenta olmuş mudur? Ne yaptırım uygulanmıştır? Destekleme; Nisan-Mayıs döneminde beklenen etkiyi yaratmış mıdır? Bakanlığınızın bu konudaki tespiti nedir? Destekleme yöntemi; ‘yıl boyunca, uçak koltuk başı şeklinde verilmesi’ yerine parça parça ve planlama yapmayı güçleştirecek şekilde belirlenmesinin nedeni nedir? Uygulama gözden geçirilecek midir?” sorularına yanıt istedi.
Budak, şöyle devam etti:
“Desteklemelerin, büyük tur operatörleri ve acentalarla birlikte Türkiye’ye turist getiren her ölçekte firmayı kapsaması sağlanacak mıdır?
Hükümetinizin turizmle ilgili açıkladığı 2016 destek paketlerinin, turist ve istihdam kaybını önleyememesi karşısında, Türkiye’ye 30 milyar dolar düzeyinde döviz girdisi sağlayan turizm sektörü için kısa vadede yeni adım atılacak mıdır? Turizm çalışanları ve esnaf için ek bir önlem geliştirilecek midir?”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.