Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu Kız Kardeşlere Yan Bakan Yandı

Diyarbakırlı Amine ve Zehra Akçakmak kardeşler, Türkiye’nin gururu oldu. Ailelerinin geçici bir heves olarak değerlendirdikleri tutkuyu daha da ileriye taşıyan iki kız kardeş, farklı kulvarlarda Türkiye şampiyonuluğu elde etti.Diyarbakır’da...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı Amine ve Zehra Akçakmak kardeşler, Türkiye’nin gururu oldu. Ailelerinin geçici bir heves olarak değerlendirdikleri tutkuyu daha da ileriye taşıyan iki kız kardeş, farklı kulvarlarda Türkiye şampiyonuluğu elde etti.
Diyarbakır’da yaşayan 4 kardeşten 14 yaşındaki Amine Akçakmak, 7 yaşındayken karateye merak sardı. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen kursa gitmeyi kafasına koyan Amine, Diyarbakır Gençlik Spor Karate Kulubü’nde kursa başladı. Ailesinin geçici bir heves olarak değerlendirdiği uğraşı hayatının odak noktasına getiren Amine, 3 defa Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonluğu, Uluslararası Karadeniz Hazar Bölgeleri Karate Şampiyonluğu, Uluslararası İstanbul Open Karate Şampiyonluğu ile Türkiye 1’inciliği, Türkiye 2’nciliği, bölge ve il şampiyonlukları elde etmeyi başardı.
ABLASININ İZİNDEN GİTTİ ŞAMPİYON OLDU
Ablasının karateye olan ilgisini gören 12 yaşındaki Zeynep Akçakmak da, 6 yaşındayken tıpkı ablası Amine gibi karate kursuna yazılmak istedi. Ailesinin karşı çıkması üzerine ablasını örnek gösteren Zeynep, yine ablası gibi Diyarbakır Gençlik Spor Karate Kulübü’nde karate kursuna kaydoldu. Okul ile beraber karate kursunu da başarıyla yürüten Zeynep, örnek aldığı ablası gibi küçük yaşta büyük başarılar elde etti. Zeynep, İzmir’de düzenlenen Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda şampiyon olurken ablası Amine 2’nci, Sena Kızılaslan ise 5’inci oldu. Zeynep’in bu başarısı Diyarbakır takımının turnuvada takım halinde 3’üncü olmasında büyük pay sahibi oldu.
KARATEDE ŞAMPİYON SPORCU, OKULUNDA TAKDİRLİK ÖĞRENCİ
Yaklaşık 7 yıldır karate ile ilgilendiğini belirten Amine Akçakmak, bu sporu çok sevdiğini söyledi. Amine Akçakmak, "İlk başta karate kursuna gelmek istedim ama ailem izin vermedi. Ben ısrar edince ailem göndermek zorunda kaldı. Çalışmamın ardından dereceler elde etmeye başladım. Başarımı gördükten sonra ailem de bana destek vermeye başladı. Türkiye şampiyonluğum, Türkiye 2’nciliğim, 3’üncülüğüm, Balkan 3’üncülüğüm, uluslararası şampiyonluğum, il bölge derecelerim var. Kardeşim de bana bakarak karateye başladı. İkimizin de şu anda Türkiye şampiyonluğu var çok mutluyuz. Spor derslerimize zarar vermiyor. Aksine, spor yapmak derslerimize destek veriyor. Her sene takdir alıyorum. Bazıları sporun eğitime desteğini ters algılıyor. Spor dersleri aksatmaz aksine destek verir" dedi.
ABLASININ YOLUNDAN ŞAMPİYONLUĞA
Ablası gibi küçük yaşta karateye başlayan Zeynep Akçakmak ise, "Ablamın sayesinde karate ile tanıştım. Ablam ilk karateye başladığında ailem izin vermemişti. Ablamın dereceler getirdiğini görünce ben de onun yolunda gitmek istedim. İzmir’de düzenlenen Türkiye Anadolu Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda birinci oldum. Karateye gitmek eğitimime hiç zarar vermedi. Herkese tavsiye ediyorum. Okulumda her sene takdir alıyorum, herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.