Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kez Amazon kadını için atladı

Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel base jumping sporcusu Cengiz Koçak, bu kez tarihi Amazon kadını için atladı.Daha önce Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu’ndan atlayarak Türkiye’nin en yüksek uçurum atlayış rekorunu...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bu kez Amazon kadını için atladı
Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel base jumping sporcusu Cengiz Koçak, bu kez tarihi Amazon kadını için atladı.
Daha önce Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan Şahinkaya Kanyonu’ndan atlayarak Türkiye’nin en yüksek uçurum atlayış rekorunu kıran Cengiz Koçak bu kez de tarihi Amazon kadını için atlayış yaptı. 750 metreden atlayan Koçak’ın hedefi Batıpark’ta bulunan Amazon kadını heykelinin olduğu yere inmekti. Fakat olumsuz hava koşullarına rağmen yine de atlayışını gerçekleştiren Koçak, Amazon heykelinin hemen karşısındaki yeşillik alana iniş yaptı. Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel base jumping sporcusu Cengiz Koçak, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin daveti ve Samsun Yamaç Paraşütü Spor Kulübü’nün organizasyonuyla Samsun’a geldi. Koçak, Samsun 19 Mayıs Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu’ndan havalanan Lütfü Yüzüak’ın kullandığı microlight uçağıyla atlayışını gerçekleştirdi.
"Planım hayatımın kadınının yanına inmekti"
Atlayışı değerlendiren Cengiz Koçak, "Samsun’a ilk geldiğimde Amazon kadınının heykelini gördüm. Onu çok sevdim. Samsun Amazonların yaşadığı bir yer olarak biliniyor. Tarihi bir anlamı da var. Ben de bir şekilde buraya atlayış yapmak istiyordum. Arkadaşlarım yardımcı oldu. Yol kapalıydı, 500 feetten uçabildik. Benim en az bin 500 feetten atlamam gerekiyordu. Gelirken yok kapalı olduğu için umutsuzdum. Burada hava açıktı. Gelişimiz 4o dakika falan sürdü. Biraz üşüdüm. Rüzgar yerde de biraz patlamış. Planım aslında hayatımın kadınının yanına inmekti ama olmadı. Karşısına indik. Güzel bir atlayıştı. Çok eğlendim ve çok üşüdüm. 750 metreden atladım. Yaklaşık 20 saniye falan serbest düştüm. Eğer rüzgar bu kadar şiddetli olmasaydı bir kaç saniye daha düşebilirdim. Rüzgardan dolayı erken açmak zorunda kaldım" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.