Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu kareler de gazeteciliğin öteki yüzü

Türkiye tarihine kara bir leke olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında adliye önünde haber nöbeti tutan gazeteciler, günler süren duruşmalarda uykusuzluğa yenik düşünce kendileri haber...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye tarihine kara bir leke olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında adliye önünde haber nöbeti tutan gazeteciler, günler süren duruşmalarda uykusuzluğa yenik düşünce kendileri haber oldular.
Aydın’ın Nazilli ilçesinde sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerin yargılandığı davaları takip eden gazeteciler, zorlu çalışma koşullarına rağmen görevlerinin başından ayrılmadı. Sabahlara kadar süren davaları takip ederek yorgun düşen basın mensuplarının uykuyla savaşı, ortaya ilginç görüntüler çıkardı.
Türkiye’de tüm medya kuruluşlarının darbeye karşı dik duruşu takdir edilirken, sonraki adli süreçte FETÖ örgütlenmesinin en yoğun olduğu Ege Bölgesinde ise adliye önünde kamp kuran muhabirler kaldırımlarda uyudu. Aydın’ın Nazilli İlçesinde 20 gündür adliye önünde haber nöbeti tutan gazeteciler uykuya ve yorgunluğa yenik düşünce kendileri haber oldu. 15 Temmuz’dan bu yana 300 evde arama, 280 gözaltı ve 100 kişinin tutuklandığı İlçede, son olarak 34 iş adamının yargılandığı ve kamuoyunun sonucunu merakla beklediği davayı takip eden basın mensuplarının zor halleri meslektaşlarının objektiflerine takıldı.
Sabaha kadar süren duruşma esnasında gazeteciler; Veysel Karahan, Mehmet Ali Cintosun, Ömer Duran, Bahattin Albayrak, Erdal Savaş, Mustafa Çelik ve Eşref Özbağcı kendi aralarında sürdürdükleri adliye önündeki dinlenme seansları, objektiflere bu şekilde yansıdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.