Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu camide yaşlılar için ’engel’ yok

Antalya’da özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların ikinci kattaki camiye çıkarken zorlanmamaları için cami yanına yürüyen merdiven yapıldı.Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi’nde 1991 yılında ibadete açılan Meltem Camii’ne yaşlıların...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların ikinci kattaki camiye çıkarken zorlanmamaları için cami yanına yürüyen merdiven yapıldı.
Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi’nde 1991 yılında ibadete açılan Meltem Camii’ne yaşlıların ve engelli vatandaşların rahat çıkabilmesi için Antalya İl Müftülüğü tarafından yürüyen merdiven yapıldı. Daha önce ikinci kata çıkamadıkları için ibadetlerini evde yapmak zorunda kalan engelli ve yaşlı vatandaşlar, yürüyen merdiven sayesinde camiye gidebilecek.
Fiziksel engeli bulunan vatandaşların ibadetlerini zorlanmadan yerine getirmelerini sağlayacak yürüyen merdiven, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda kısa sürede tamamlanarak, kullanıma hazır hale getirildi. Yaşlı ve engelli vatandaşlar ise merdivenin kullanıma açılmasını dört gözle bekliyor.
"Merdiven sayesinde cami cemaatinde artma bekliyoruz"
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya İl Müftüsü Osman Artan, "Son zamanlarda yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın iki katlı camilerimize çıkmakta zorlandığını gördük. Bunu düşünerek büyükşehir belediyemizden de malzeme desteği alarak, yürüyen bir merdiven yaptık. Umarım diğer camilere de örnek olur. Osman Gazi Camisine de yapmayı düşünüyoruz. Yürüyen merdiven sayesinde cami cemaatinde artma bekliyoruz" dedi. Artan, deneme çalışmalarının devam ettiği yürüyen merdivenin 10 gün gibi kısa bir sürede kullanıma açılacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.