Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BTSO Başkanı Burkay: “İş dünyası olarak Kuzey Irak’taki bu hamleyi tanımıyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referanduma ilişkin, “Uluslararası alanda karşılığı olmayan ve bölgeyi kaosa sürükleyecek bu hamleyi iş dünyası olarak kesinlikle...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BTSO Başkanı Burkay: “İş dünyası olarak Kuzey Irak’taki bu hamleyi tanımıyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referanduma ilişkin, “Uluslararası alanda karşılığı olmayan ve bölgeyi kaosa sürükleyecek bu hamleyi iş dünyası olarak kesinlikle tanımıyoruz. Bölgede barışın ve huzurun teminatı olan Türkiye’miz, komşu ülkelerde de barışın ve kardeşliğin tesisi için gereken tüm adımları kararlılıkla atacaktır” dedi.

BTSO Eylül Ayı Meclis ile Müşterek Komite Toplantısı Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin morale en fazla ihtiyaç duyduğu her dönemde Bursa’nın lider şehir olma vasfıyla üzerine düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmeyi başardığını söyledi. Bursa iş dünyasının ‘Zaferin Cephanesi Üretimdir’ anlayışıyla Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaktan vazgeçmediğini dile getiren Burkay, “Bursa, yatırımdan üretime, istihdamdan ihracata, tüm ekonomik göstergelerde Türkiye ortalamasından daha yüksek bir performans gösterdi. Türkiye kendisine güvenen ve yatırım yapanlarla birlikte çok daha güçlü ve müreffeh bir geleceğe doğru ilerlemektedir. Bursa iş dünyası olarak 39 bin üyemizle birlikte üretmeye ve ekonomimizi büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Komite ve meclisimiz bursa için çalışıyor”

Burkay, BTSO meclis ve meslek komitesi üyelerinin Bursa ve ülke ekonomisinin kalkınması için büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi. BTSO çatısı altında 4 yılda başta komite ve konsey toplantıları olmak üzere yaklaşık 3 bin 600 toplantının yapıldığını ifade eden Burkay, “BTSO tarihinin belki de en yüksek performansıyla gerçekleştirilen bu toplantılarda ülkemize ve kentimize değer katan çok önemli kararlara imza attık” dedi. 51 Meslek Komitesi’nin ve 20 Sektörel Konseyin ortak akıl etrafındaki buluşmalarının Odanın projelerinin odak noktasını oluşturduğunu belirten Burkay, “Bursa’mızın hedeflerine ulaşmasında emeği geçen tüm meclis üyelerimize, komitelerimize ve konseylerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Üyelerimiz dünya arenasında güçleniyor”

BTSO olarak 16 makro projeyle yola çıktıklarını, bugün 40’a yakın yeni projeyi hayata geçirerek, Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olduklarını ifade eden Burkay, “İhracata dayalı kalkınma hedeflerimiz doğrultusunda uygulamaya aldığımız Küresel Fuar Acentesi’nden Ticari Safari’ye Ur-Ge ve kümelenme projelerimizden Türk Ticaret Merkezlerine kadar birçok önemli projemiz sayesinde 39 bin üyemiz, dünya pazarlarında artık çok daha güçlü bir konuma yükseliyor” ifadelerini kullandı.

“Projelerimize odaklandık”

Burkay, Bakanlar Kurulu kararıyla tüm oda ve borsalarda organ seçimlerinin ertelenmesine ilişkin, “Öncelikle alınan kararın iş dünyamız ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizler seçimlere değil, projelere odaklanan bir anlayışla çalışmalarımıza aynı yüksek tempoyla devam edeceğiz” dedi.

Kuzey Irak mesajı

Başkan Burkay, Kuzey Irak’ta Bölgesel Yönetimin referandum girişimine yönelik, “Uluslararası alanda karşılığı olmayan ve bölgeyi kaosa sürükleyecek bu hamleyi iş dünyası olarak kesinlikle tanımıyoruz. Bölgede barışın ve huzurun teminatı olan Türkiye’miz, komşu ülkelerde de barışın ve kardeşliğin tesisi için gereken tüm adımları kararlılıkla atacaktır. Bursa iş dünyası olarak devletimizin ve hükümetimizin atacağı her adımda yanındayız. Gerek Irak gerekse de komşu ülkelerimizde yaşanan dramların biran önce son bulmasını diliyor, tüm halkların huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayacağı istikrarlı bir düzenin kurulmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Müşterek Komiteler ve Eylül Ayı Meclis Toplantısının ardından BTSO yönetim kurulu, komite ve meclis üyeleri yemek programında bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.