Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bta, Amasya Köy Sofrasını Atatürk Havalimanına Taşıdı

Anadolu yemek kültürünün mirasını korumak, geliştirmek ve tanıtmak fikriyle doğan Tadında Anadolu, Anneler Günü için özel bir etkinliğe imza atarak Amasya köy sofrasını Atatürk Havalimanı’na taşıdı.5-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu yemek kültürünün mirasını korumak, geliştirmek ve tanıtmak fikriyle doğan Tadında Anadolu, Anneler Günü için özel bir etkinliğe imza atarak Amasya köy sofrasını Atatürk Havalimanı’na taşıdı.
5-7 Mayıs tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde bulunan Tadında Anadolu restoranında gerçekleştirilen etkinlikte Amesia Çalışan Arı Kadınlar Grubu’nun hazırladığı Amasya yemekleri ve yöresel ürünler havalimanına gelen misafirlerin beğenisine sunuldu.
“YÖRESEL ÜRÜNLERİ TOPLAYARAK TÜKETİCİLERLE BULUŞTURUYORUZ”
Etkinliğe ilişkin konuşan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, “Tadında Anadolu markamızla Anadolu mutfağının yöresel zenginliklerini herkese duyurmak, yok olmaya yüz tutan ürünlerini yaşatmak amacıyla yola çıktık ve her zaman yerel üreticileri destekleyen bir anlayış benimsedik. Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin titizlikle hazırladığı yöresel ürünleri toplayarak tüketicilerle buluşturuyoruz. Anneler Günü özelinde kadın üreticilerle bir arada olmaktan ve onların gelişimine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
50’NİN ÜZERİNDE YÖRESEL ÜRÜN SERGİLENİYOR
Üç gün sürecek etkinlikte çömlekte keşkek, tavuklu herse, haluçka, pezik sapı turşusu, cevizli bat, kuzu etli madımak aşı gibi Amasya mutfağının özel tatlarıyla adeta bir lezzet şöleni yaşandı. Ayrıca yine Amesia’nın ürettiği yaş tarhana, kuşburnu marmelatı, küp çökelek, haşhaşlı çörek, katık, alıç marmelatı, katmer peyniri, madımak konservesi, alıç sirkesi, kabaklı pancar pekmezi, sap turşusu gibi 50’nin üzerinde yöresel ve doğal ürün de büyük ilgi gördü.
Arı kadınların köy hanımlarının hayatını ve ürettikleri yemekleri simgeleyen yumurta kabuğundan yapılmış biblolar da Tadında Anadolu’yu gezenlerin büyük ilgisini çekti. BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, yumurta kabuklarından çok anlamlı bir geri dönüşüme imza atan arı kadınlarını tebrik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.