Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brüksel’den Dönen Volkan Göyce: “Avrupa, Türkiye’den Kötü Durumda”

Brüksel Havalimanı’nın kapalı olması nedeniyle Rotterdam üzerinden Türkiye’ye dönen bir Türk vatandaşı terör saldırısı yaşayan Brüksel’deki son durumun kötü olduğunu belirterek, "Türkiye’yi eleştirenler için özellikle söyleyeyim...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Brüksel Havalimanı’nın kapalı olması nedeniyle Rotterdam üzerinden Türkiye’ye dönen bir Türk vatandaşı terör saldırısı yaşayan Brüksel’deki son durumun kötü olduğunu belirterek, "Türkiye’yi eleştirenler için özellikle söyleyeyim bunu, Avrupa diyoruz, başkent diyoruz ama buradan çok çok daha kötü" dedi.
Brüksel’de saldırıya uğrayan Zaventem Havalimanı’nın kapatılmasının ardından uçuşları iptal olan ve Türkiye’ye gelemeyen yolcular Brüksel’den 150 kilometre uzaklıktaki Hollanda’nın Rotterdam kentine geçerek buradan THY’nin ek seferiyle İstanbul’a geliyor.
Bugün yapılan seferle Türkiye’ye gelen Türk vatandaşlardan Volkan Göyce, Brüksel’de yaşananlar hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 5 yıldır Brüksel’de yaşadığını ifade eden Göğce, geçtiğimiz çarşamba gününe uçuşunun olduğunu ancak yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal olduğunu söyledi. Göyce cumartesi gününe ertelediği uçuşunun tekrar iptal olması üzerine Hollanda’nın Rotterdam kentinden Türkiye’ye dönüş yapabildiğini belirtti.
Brüksel’deki son durum hakkında da konuşan Volkan Göyce,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’i kana bulayan canlı bomba Bakraoi’nin 2015 Haziran’ında Gaziantep’te yakalanıp sınırdışı edildiğini açıklamasının ardından insanların hükümete olan tepkilerini anlattı. Göyce konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“ASKER DEVLETİ GİBİ OLDU”
“Cumhurbaşkanının yapmış olduğu açıklamalar sonrası bayağı bir karıştı orası. İnsanlar hükümete olan tepkileri sosyal medyadan dile getiriyorlar. Halk panik içinde. Tramvaylar, metrolar, toplu ulaşım araçları kesinlikle çalışmıyor. Gerginlik hat safhada, polis her yerde. Sosyal hayat yok, bitti gibi bir şey şu anda. Asker devleti gibi oldu. Türkiye’yi eleştirenler için özellikle söyleyeyim bunu. Her fırsatta hükümeti eleştirenler için. Çok kötü durum orada şu an. Avrupa diyoruz, başkent diyoruz ama buradan çok çok daha kötü”.
“IRKÇILIK NEDENİYLE GERİ DÖNÜŞ YAPACAĞIM”
5 yıldır Brüksel’de yaşayan Volkan Göyce, yurtdışında yaşadığı sıkıntılar hakkında da konuştu. Brüksel’de ırkçılığa maruz kaldığını ve ikinci sınıf insan gibi görüldüğünü ifade eden Göyce, “Türklerin çok olduğu Schaerbeek bölgesinde yaşıyorum.  Şu an iş için geldim, inşallah Türkiye’ye temelli dönüşü düşünüyorum. 1-2 seneye kesin dönüş yapacağım. Irkçılık var orada. Ben onu gördüm, 5 senedir oradayım zaten. Irkçılıktan dolayı rahatsız oldum. Bizim ülkemizde ben daha önce böyle bir şey ne yaşadım ne de yaşattırdım kimseye. Ama orada bunu yaşatıyorlar insana. İkinci sınıf  muamelesi diyoruz ya gerçekten öyle. Pek gidip görülecek yer değil. Gezmek için belki olabilir ama yaşamak için değil. İstanbul’da doğdum büyüdüm, oradaki ırkçılığı  yaşayınca tamamen hayata bakış açım değişti. O yüzden de dönmeyi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.