Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brezilyalı ünlü aktris Daniele Suzuki Sultanbeyli’de

Sultanbeyli Belediyesi tarafından desteklenen Mülteciler Derneğinin çalışmaları uluslararası kamuoyunda dikkat çekmeye devam ediyor. Hollywood yıldızı Lindsay Lohan’ın ardından Brezilyalı aktris Daniele Suziki de derneği ziyaret ederek çalışmalar...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2017 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Brezilyalı ünlü aktris Daniele Suzuki Sultanbeyli’de

Sultanbeyli Belediyesi tarafından desteklenen Mülteciler Derneğinin çalışmaları uluslararası kamuoyunda dikkat çekmeye devam ediyor. Hollywood yıldızı Lindsay Lohan’ın ardından Brezilyalı aktris Daniele Suziki de derneği ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Suziki, “Burası bizim için ilham verici. Ülkeniz, mülteci kampları çok güzel” dedi.

Sultanbeyli’nin mültecilerle ilgili çalışmaları model olmaya devam ediyor. Ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çeken Mülteciler Derneği ilgi odağı oldu. Bünyesinde sağlık, terapi, anaokulu, meslek kursları, eğitim sınıfları ve daha birçok hizmet veren derneği Hollywood yıldızı Lindsay Lohan’ın ardından Brezilyalı Daniele Suziki de ziyaret etti.

Derneğin çalışmalarından oldukça etkilendiğini ifade eden Suziki, “Brezilya halkını mültecilere karşı bilinçlendirmek için pek çok çalışma yapmalıyız. Farkındalık oluşturmayı ve mülteci projesini aynı anda yapmalıyız. Basından ülkenizdeki iyi haberleri alamıyoruz. Sadece savaşlar ve kötü haberler bize ulaşıyor. Lübnan’daki mülteci kamplarını gördükten sonra burada böyle projeleri dinlemek bizim için ilham verici. Buradaki sistemi Brezilya’da uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ülkeniz, mülteci kampları çok güzel”

Türkiye’ye gelmeden önce ülkedeki sivil toplum kuruluşlarını da incelediklerini kaydeden Suziki, “Brezilya’da mültecilerle STK’lar ilgileniyor. Burada şunu gördük. Hükümet STK’larla birlikte mültecilere yardım ediyor. Biz de yalnızca 9 bin mülteci var. Bu bizim için ayıp. Biz de Brezilya halkında farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu farkındalık olsun diye projenizi almak istiyoruz. Ünlülerin de bir farkındalığı yok. Biz onlara konunun ne olduğunu anlatacağız. Biz buraya gelmeden önce şunu düşündük. 3 milyon mülteci var. Demek ki kaos var dedik. Buraya geldiğimizde hiç birinin öyle olmadığını öğrendik. Ülkeniz çok güzel. Mülteci kampları çok güzel. Bunun sadece bir algı olduğunu gördük. Burada mültecilerin mutlu olduğuna şahit olduk” şeklinde konuştu.

Mülteciler Derneği Başkanı ve aynı zaman da Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü de Daniele Suziki’ye eşlik etti. Söğütçü mülteciler toplum merkezini Suziki’ye gezdirdi. Suzuki özellikle ana okulunda çocuklarla vakit geçirdi ve yakından ilgilendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.