Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozyiğit: “Güçlü Türkiye için güçlü oda”

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkan Adayı Dr. Mustafa Bozyiğit, başkan olması durumunda önceliklerinin ülke yararına çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2018 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2018 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bozyiğit: “Güçlü Türkiye için güçlü oda”

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkan Adayı Dr. Mustafa Bozyiğit, başkan olması durumunda önceliklerinin ülke yararına çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

18 Şubat Pazar günü yapılacak Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanlık seçimlerinde Birlikte Değişim Grubu’nun adayı olan Dr. Mustafa Bozyiğit, “Güçlü Türkiye’ye Güçlü Oda” sloganıyla adaylık çalışmalarını sürdürüyor. “İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi için Birlikte Değişim Zamanı” diyen Bozyiğit, başkan seçilmesi halinde iz bırakacak çalışmalara imza atmayı hedeflediğini söyledi.

“Mesleğin ihtiyaçlarına göre çalışacağız”

Önceliklerinin ülke yararı olduğunu kaydeden Bozyiğit, her türlü çalışma ve faaliyetlerini bu bağlamda yönlendireceklerini belirtti. Mesleğin günümüzün ihtiyaçlarına göre gelişmesi gerektiğini vurgulayan Bozyiğit, “Tüm üyeleri, önyargısız ve aynı hassasiyetle kucaklayıp, sektörü daha da ileriye taşıyacak gerekli çalışmalarda bulunmayı amaçlıyorum. Bu ilkeler ışığında hedeflerimiz konusunda ciddi ve kalıcı çalışmalar yapmak için söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Dr. Bozyiğit, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı olması durumunda hedeflerini de şöyle sıraladı:

” Kamu, üniversite ve özel sektör işbirliği ile AR-GE merkezi kurulması, öğrenci ve yeni mezunlar için kariyer merkezleri oluşturulması, iş güvenliği, işçi sağlığı kurallarına uygunluk ve mesleki sorumluluk sigortasının geliştirilerek odanın üyelerine sunulması, şantiye ve yapı denetim mühendislerine hukuki danışmanlık desteğinin verilmesi, inşaat mühendisliği ile ilgili yardımcı teknik eleman kadrosunun yetiştirilmesi konusunda ilgili kuruluşlarla işbirliği yapılması, üyelerinin teorik ve pratik bilgi birikimlerini arttıracak programlar düzenlenmesi, güncel mevzuat değişikliklerinin üyelere duyurulması, bu konuda seminerler düzenlenmesi, meslektaşlar için sosyal tesis yapılması ve İMO İstanbul Şubesi Meclisi oluşturulması, mesleki teknik geziler yapılması, kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.