Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozkırın ortasındaki plaja ziyaretçi akını

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Park içerisinde yer alan yapay plaj, sezonun açıldığı tarihten bu yana yaklaşık 11 bin kişiyi ağırladı.Yaklaşık 350 metre uzunluğa, erkekler, kadınlar ve aileler için ayrı bölümlere...

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kent Park içerisinde yer alan yapay plaj, sezonun açıldığı tarihten bu yana yaklaşık 11 bin kişiyi ağırladı.
Yaklaşık 350 metre uzunluğa, erkekler, kadınlar ve aileler için ayrı bölümlere sahip olan yapay plaj, bozkırın ortasında vatandaşlara deniz fırsatı sunuyor. Yaz sıcağında serinlemek isteyen ve tatile gidemeyen vatandaşlar, hem ucuz hem kaliteli bir şekilde serinleme fırsatı buluyor. Plaj gelenlere, yaz sezonu boyunca sabah 10.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında serinleme fırsatı buluyor. Yapay plaja girmek isteyenler hafta içi 10, hafta sonu 15 lira karşılığında hizmet alabiliyor.
“Sezon açıldığından beri yaklaşık 11 bin kişi ziyaret etti”
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Plaj ve Havuzlar İdari Sorumlusu Ercan Turan, sezonun açıldığı 25 Haziran tarihinden itibaren 11 bin kişiye hizmet verdiklerin söyledi. Bu rakamın, plajın açıldığı seneden bu zamana kadar görülen en yüksek rakam olduğunu aktaran Turan, “Bu sene sezonu 25 Haziran tarihinde açtık. O günden beri de yoğunluk hat safhada. Çok güzel bir kalabalık var, vatandaşlar sevgi ve saygıyla bizleri destekliyorlar. 25 Haziran tarihinden bu yana yaklaşık 11 bin kişiyi misafir ettik. Bu sayı, plajın açıldığı seneden bu zamana kadar ki gördüğümüz en yüksek rakam. Bu da demek oluyor ki, burası her geçen gün insanlarımız tarafından sevilmekte ve beğenilmekte. Sıcak olduğu müddetçe bu sayı daha da çok artacak” dedi.
“Şehir dışından çok fazla misafirimiz var”
Ercan Turan, şehir dışından da misafirlerin arayıp, yer ayırtmak istediklerine dikkat çekerek, “Bu sene şehir dışından çok misafirimiz var. Şehirlerarası trafikte devam eden vatandaşlarımız burada konaklama ve ziyaretini yapıp yollarına öyle devam ediyorlar. Şehir dışından çok telefon alıyoruz. Yer ayırttırmak istiyorlar, ‘açık mı?’ diye soruyorlar, plaj hakkında fikir alıyorlar. Bunlar da bizi mutlu ediyor ve umutlandırıyor. Tabi böyle olunca da bize daha çok hizmet vermek düşüyor” ifadelerini kullandı.
“Hafta içi de hafta sonu gibi yoğunluk yaşanıyor”
Turan, hafta içi, cumartesi ve pazar günleri gibi yoğunluk yaşandığını da anlatarak, şöyle devam etti:
“Böyle eğlence sektörlerinde genellikle hafta sonları daha çok yoğunluk oluyor. Vatandaşlar daha çok hafta sonunu tercih ediyorlar. Bu nedenle hafta sonu oldukça yoğun günler yaşıyoruz ama biz hafta içi de yoğunluk yaşıyoruz. Bugün hafta içi olmasına rağmen hafta sonu gibi yoğunluk yaşıyoruz.”
Kahramanmaraş’tan geldiler
Plaja şehir dışından gelen ve çok beğendiğini söyleyen Berke Gölpek de, “Kahramanmaraş’tan geldik. Eskişehir’de ilk defa Kent Park’a yüzmeye geldim. Havuzu çok beğendim. Her gün temizleniyormuş ben öyle duydum. Şimdiye kadar hiç çöp görmedim. Plajların kumları, şezlongları ve sahil güvenlikleri çok güzel” şeklinde konuştu.
Diğer vatandaşlar ise tatil yapmak için uzaklara gitmeye gerek kalmadığını, Eskişehir’deki plajın tatil ihtiyacını karşıladığını söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.