Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozguna Uğrayan Hainler Yalana Sarıldı

Son dönemde verdikleri zayiatların etkisiyle lider kadrosuna hesap veremez duruma gelen teröristler, Kandil ile yapılan telsiz görüşmelerinde yapamadıkları eylemleri yapmış ve güvenlik güçlerine büyük zayiat verdirmiş gibi rapor ediyor.Askeri...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son dönemde verdikleri zayiatların etkisiyle lider kadrosuna hesap veremez duruma gelen teröristler, Kandil ile yapılan telsiz görüşmelerinde yapamadıkları eylemleri yapmış ve güvenlik güçlerine büyük zayiat verdirmiş gibi rapor ediyor.
Askeri kaynaklar, bölücü terör örgütü mensuplarının inanılmaz rakamlarla Kandil’dekileri kandırdıklarını ve bunları kendilerine müzahir sosyal medyada da yaymaktan kaçınmayacak kadar gaflet içine düştüklerine dikkat çekiyor. Tunceli ve Bitlis bölgelerindeki teröristler Mayıs ayı içerisindeki telsiz görüşmelerinde Kandil’e verdikleri raporda 30 güvenlik görevlisinin şehit edildiğini bildirirken, ancak bu dönemde güvenlik güçlerinin verdiği şehit sayısı bir oldu. Kandil tarafından sürekli eleştirilen kırsaldaki terörist grupların abartılı sayılar ile yalan haberler üreterek, Kandil nezdinde kendilerini aklamaya çalıştıkları, ayrıca bölgede halen etkili oldukları imajını oluşturarak örgüte moral vermeye ve dağılmanın önüne geçmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Örgüt mensuplarının bölge halkını etkilemeye yönelik bu yalan oyununa bazı müzahir, marjinal basın yayın organlarının da yaptığı gerçek dışı haberler ile katkı sağlamaya çalıştığının görüldüğü vurgulandı.
Güvenlik birimleri, kendi elemanlarına dahi acıması olmayan bölücü terör örgütünün insan hayatına hiç değer vermediğinin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekti. Tunceli bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından ajan oldukları gerekçesiyle infaz edilerek bir kuyuya atılan Kava (K), Demhat (K) ve Cigerhun (K) adlı üç teröristin cesetlerinin geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerince yapılan operasyonla bulunduğu hatırlatılarak, bölgedeki teröristbaşının yaptığı yargısız infazın ortaya çıkması üzerine paniğe kapılarak Kandil’le koordineli yalanlarına başladığı kaydedildi. Öldürdükleri arkadaşlarının cesetlerini bir çukura gömen ve kimseye haber vermeden olayı örtbas etmeye çalışanların gaddarlığı ve sahtekarlığının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonu ile ortaya döküldüğü ifade edildi. Bölücü terör örgütünde halen yakınları bulunan ve özellikle yargısız infazla katledilen 3 teröristin ailelerinin tepkisinden çekinerek, kamuoyunu yanıltmaya yönelik kurgulamaların telsiz görüşmelerine yansıdığı vurgulandı. 5 Haziran 2016’da sözde Erzurum eyaleti sorumlusu ile sözde orta saha kadın sorumlusunun aralarında yaptıkları telsiz görüşmelerinde infaz edilen üç teröristin örgütten kaçıp güvenlik güçlerine sığınan bir terörist tarafından öldürüldüğü yalanının yayılmasını istedikleri, 6 Haziran 2016’da sözde Erzurum eyaleti sorumlusu ile sözde kuzey alan sorumlusunun aralarında yaptıkları telsiz görüşmelerinde ölümlerin güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda olduğunu açıklamaya karar verdikleri, 7 Haziran 2016’da sözde Erzurum eyaleti sorumlusu ile sözde orta saha muhaberecisinin karar verdikleri şekilde yalan açıklamayı yaptıkları tespit edildi. Oysa güvenlik güçlerinin elde ettiği bilgilerde infaz edilen üç teröristin ajan oldukları gerekçesiyle sözde eyalet sorumlusu İsa kod adlı İsa Teres’in talimatıyla Hakkâri Çukurcalı Şerzankod adlı terörist tarafından öldürüldüğü ve Erzurum Adli Tıp Kurumu’na otopsi için gönderilen cesetlerin olay gününden birkaç hafta önce öldürülmüş olduğu bilgisine ulaşıldığı kaydedildi. Telsiz görüşmelerinde TSK üzerine atılmak istene yalanda bu üç teröristin mağarada TSK tarafından sağ yakalandığı ve orada öldürüldükleri iftirasının atılmaya çalışıldığı kaydedildi.
Askeri kaynaklar terörist elebaşlarının yalan haberin yayılmasını istedikleri ve organize ettikleri telsiz görüşmelerini açıkladı. 5 Haziran 2016 tarihinde sözde Erzurum eyaleti sorumlusu “Peri” kod adlı terörist ile sözde orta saha kadın sorumlusu “Hevidar” kod adlı terörist arasındaki telsiz görüşmeleri şöyle:
PERİ : Bu geçen aktarılan olay vardı ya.
HEVİDAR : Evet.
PERİ : Asker operasyon yapıyor oraya.
HEVİDAR : Evet.
PERİ : Cenazeleri çıkarıp götürüyor.
HEVİDAR : Tamam.
PERİ : Bu kaçan var ya.
HEVİDAR : Evet.
PERİ : Bu bunları şehit etmiş diyelim.
HEVİDAR :Yani sen diyorsun ki bu kaçan kişi üçünü şehit edip askeri getirmiş.
PERİ : Evet aileler de var ya, bizde de akrabaları var; tepki büyük olur, sıkıntı yani.
6 Haziran 2016 tarihinde sözde Erzurum eyaleti sorumlusu “Peri” kod adlı terörist ile sözde kuzey alan sorumlusu “Rojhat” kod adlı terörist arasındaki telsiz görüşmeleri ise şöyle:
ROJHAT : Olayı nasıl vereceksiniz? Bak operasyonda olmuş gibi verin.
PERİ : Tamam. Hevidar ile konuştum..
ROJHAT : Artık bu olay hakkında, üç arkadaş şehit düşüyor tamam.
PERİ : Nerede operasyonda mı? Yani o üç arkadaş mı?
ROJHAT : Evet evet operasyonda olmuş gibi verin.
PERİ : Ama o kaçan vurdu diyecektik. Değiştirelim mi?
ROJHAT : O olmaz, öyle olmaz. Asker sevinir, örgüt birbirini vuruyor havası yanlış. Anlaşıldı değil mi? Operasyonda askerler şehir etti deyin.
7 Haziran 2016 tarihinde sözde Erzurum eyaleti sorumlusu “Peri” kod adlı terörist ile sözde orta saha muhaberecisi “Agiri kod adlı terörist arasındaki telsiz görüşmeleri şöyle:
PERİ : Pülümür bölgesinde bir birim arkadaştan 30 Mayıs’ta bir arkadaş yani hain kaçıp teslim oluyor.
AGİRİ : Tamam.
PERİ : Hemen askere bilgi veriyor.
AGİRİ : Tamam.
PERİ : Asker Kobra desteğinde Skorskylerle indirme yapıyor.
AGİRİ : Tamam.
PERİ : Arkadaşlar da gizli bir yerdeki sığınağa giriyor.
AGİRİ : Tamam
PERİ : O kaçan kişi sığınak yerini bildiği için asker sığınağa yöneliyor ve arkadaşları içeride sağ yakalayıp katlediyor. Anladın mı? Böyle vereceksin haberi. Herkes böyle bilecek.
AGİRİ : Tamam. Anlaşıldı.
PERİ : Bu arkadaşların isimleri Cigerhun (K), Demhat (K) ve Kava (K).
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.