Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bozcaada Plajları Doldu Taştı

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine Ramazan ayı olmasına rağmen 7’den 70’e birçok yerli ve yabancı turist hafta sonunda adeta akın etti. Dünyaca ünlü Ayazma Plajı dolup taşarken, turistler denizin serin sularına kendilerini bıraktı.Çanakkale’nin...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine Ramazan ayı olmasına rağmen 7’den 70’e birçok yerli ve yabancı turist hafta sonunda adeta akın etti. Dünyaca ünlü Ayazma Plajı dolup taşarken, turistler denizin serin sularına kendilerini bıraktı.
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine Ramazan ayı olmasına rağmen,7’den 70’e birçok yerli ve yabancı turist hafta sonunda adeta akın etti. Tatil için Bozcaada’yı seçenler sıcak geçen yaz günlerinde serinlemek için, dünyaca ünlü Ayazma’nın serin sularına kendilerini bıraktı. Hafta sonunu Bozcaada’da geçirmek için gelen vatandaşlar, adanın doğası, denizi ve diğer güzellikleriyle unutulmaz bir tatil yaşadı.
’BOZCAADA’YI ÇOK SEVİYORUZ, BEĞENİYORUZ’
Hafta sonunu Ayazma Plajında denize girerek değerlendiren Mercan Uluevli, "Bozcaada’da tatil çok güzel geçiyor. Gördüğünüz gibi herkes plajda, denize giriyorlar. Güzel yani keyfimiz yerinde. Bozcaada’yı çok seviyoruz, beğeniyoruz. Ama Turizmin daha çok nitelenmesi lazım. Herkesi Bozcaada’ya davet etmek istiyorum ben. Bodrum, Antalya ziyade, gördüğünüz gibi hem rüzgarla hem de denize girerek serinleyebiliyoruz. O yüzden çok mutluyuz" dedi.
’İSTANBUL’A HİTAP EDEN BİR YER OLDU’
Tatilinin güzel geçtiğini ifade eden Bahar Kıray ise "Yaklaşık 12 yıldır ben Bozcaada’yı tercih ediyorum. Öğrencilik dönemimde de gayet güzeldi. Tabi o zaman bu kadar popüler değildi, kendiyle Çanakkale’yle baş başaydı. Şimdi biraz daha İstanbul’a hitap eden bir yer oldu. Ama esasında güzelliğini doğallığını korumuş bir yer bence Bozcaada ve tercih sebebi de bu olsa gerek. Biz çok eğlenerek geliyoruz çoluk çocuk tombalak artık. Seviyoruz burayı" şeklinde konuştu.
’DAHA EL DEĞMEMİŞ BURASI’
Bozcaada’da tatilinin harika geçtiğini belirten Ayla Esen, "Buradan çok memnunuz. Yaz da güzel geçiyor. Havalar çok sıcak. Tam deniz havası. Bozcaada eşi bulunmaz bir yer. Bunun da kıymetini bilmek lazım, bizde kıymetini bilenlerdeniz. Daha el değmemiş burası diyelim. İnşallah da bu şekilde kalır. Şuanda Bodrum, Kuşadası çok yoğun çok kalabalık, çok gürültülü yerler. Bozcaada bu konuda daha şanslı. Daha sessiz sakin kafa dinleme yeri, seviyoruz Bozcaada’yı" dedi.
’YUNAN ADALARINDAN BİR FARKI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’
Tatilini Bozcaada’da geçirmek için İstanbul’dan gelen Yusuf Eycan, "Bozcaada Marmara, Ege bölgesinin çok önemli bir adası. Gerçekten de denizi biraz soğuk olmakla birlikte bakir özelliklerini koruması itibariyle. Gerçekten güzel bir tatil beldesi olduğunu düşünüyorum. Tek sıkıntılı taraf deniz cidden soğuk. Ama işte temiz olması, çok bilinmeyen bir yer olması bence olumlu tarafı. Biraz daha turistik açıdan geliştirilebilir. Geliştirmeye uygun olduğunu düşünüyorum. Yunan adalarından bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Pazarlamamız eksik herhalde. Yoksa gerçekten turizm açısından değerlendirilebilecek bir yer. Bozcaada’ya ikinci gelişim. Normalde tatil için Gökova, Marmaris bölgesini tercih ediyorum ama bu sefer burası oldu. Merakta ettiğim bir bölgeydi. Bakir olması bence önemli. Tatil gayet iyi" diye konuştu.
Tatil için İstanbul’dan gelen Mustafa Karamızrak, Bozcaada’da tatilin her zaman süper geçtiğini belirterek, “Bozcaada’ya her yaz mutlaka geliriz. Adanın Ayazma Plajıyla beraber çok güzel plajları var. Sadece Türkiye’de değil dünyada bir sürü plaja da gittim. Gittiğim yerler arasında en sevdiğim plajlardan birisi de bu plaj. Su çok temiz. Plajları da temiz. Belediye de dikkat ediyor bunlara, o çok sevdiğimiz bir yön. Fiyatlar bir parça yüksek. Bu konularda turizmciler biraz daha dikkatli olursa daha iyi olur. Tatil şahane geçiyor. Ramazan olması nedeniyle bir parça durgun diyelim. Havalar çok sıcak. Bayram tatili için buradayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.