Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bosna Hersek’te TİKA’ya Kamu Hizmet Ödülü

Bosna Hersek’in Zenitsa-Doboy Kantonu sınırları içerisinde bulunan Jepçe Belediyesi tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA), 2014 yılında meydana gelen selden zarar gören vatandaşlara ev yapımı, tarım...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bosna Hersek’in Zenitsa-Doboy Kantonu sınırları içerisinde bulunan Jepçe Belediyesi tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na (TİKA), 2014 yılında meydana gelen selden zarar gören vatandaşlara ev yapımı, tarım ve sağlık alanlarında gerçekleştirilen projelerden dolayı Kamu Hizmet Ödülü takdim edildi.
Bosna Hersek’in Zenitsa-Doboy Kantonu sınırları içerisinde bulunan Jepçe Belediyesi her yıl Belediye Günü olarak kutlamalar gerçekleştiriyor. Bu yılki gerçekleştirilen kutlama törende TİKA’ya 2014 yılında meydana gelen selden zarar gören vatandaşlara ev yapımı, tarım ve sağlık alanlarında gerçekleştirilen projelerden dolayı Jepçe Belediyesi tarafından Kamu Hizmet Ödülü takdim edildi.
TİKA adına ödülü teslim alan Bosna Hersek Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin başarılı işbirliği ve bu ödül için Jepçe Belediye Başkanı Mato Zovko’ya teşekkür ederek bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması dileğiyle Belediye Gününü kutladığını ifade etti.
30 bin nüfusa sahip olan Jepçe Belediyesi, Bosna Hersek’te 2014 yılında meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen yerlerden biri olma özelliğini taşıyor. TİKA, Jepçe Belediyesi’ne insani yardım malzemelerini ulaştıran ilk kurumlardan biri oldu. Sel felaketinin etkilerinin azalmasıyla selzedelerin evlerinin tamiratına başlandı. TİKA, Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) desteğiyle Jepçe’de 46 evi tamir edilerek, 2016 yılında ise Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 30 adet prefabrik evin montajı projesi başlatıldı.
Selzedelere yönelik yardımlarının yanında TİKA, Jepçe’de istihdama katkı sağlayan birçok tarımsal projeye de imza attı. Bunların arasında arıcılık ve ahududu yetiştiriciliği projeleri yer alıyor. Gerçekleştirilen projelerle yaklaşık 300 ailenin gelirine katkıda bulunuldu.
Jepçe Belediye Günü Kutlama Törenine Federasyon Entitesi Başkanı Marinko Çavara, Bosna Hersek Dış ve Ekonomik İlişkileri Bakan Yardımcısı Mate Franjicevic, Hırvatistan Büyükelçisi Ivan Del Vechio ve birçok davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.